Събития Ева Паунова посети Международен младежки център в Стара Загора

Ева Паунова посети Международен младежки център в Стара Загора

Понеделник, 14 септември 2015 г., 07:53
Размер на буквите

Ева Паунова В Европа броят на младите хора извън системите на заетост, образование или обучение достига 14 милиона. Техният брой може да бъде значително намален с помощта на социални програми и дейностите на младежки центрове като този в Стара Загора. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по повод своето посещение на първия у нас Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск, състояло се на 11 септември 2015.

Стара Загора може да се гордее с отличното съоражение за млади хора, изградено благодарение на усилената работа на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров. Убедена съм, че този център ще се превърне в динамична екосистема от млади хора, от лидери, които ще спомогнат за развитието на своя потенциал и този на своите връстници, сподели Паунова. Тя също подчерта важността на обучението за развитието на качествата на младите хора, насърчаването на предприемаческия усет и социалната ангажираност.

В рамките на посещението се проведе дискуция, по време на която Ева Паунова обмени идеи с посетителите на младежкия относно съвместни бъдещи инициативи. Българският евродепутат пое ангажимент за подпомагането на обмени в Брюксел. Представена беше и инициативата Образование България 2030 по инициатива на Ева Паунова, която цели да повиши качеството на образованието, както и да гарантира, че всяко дете завършва поне средно образование.

Международният младежки център ще кандидатства за получаване на знак за качество пред Съвета на Европа, което е предпоставка за успешното кандидастстване за бъдещи европейски проекти.
Центърът е създаден по проект Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в гр. Стара Загора на стойност 1.395 млн. Евро. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на ЕИП.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |