Събития Ева Паунова за образованието, предприемачеството и бизнеса в Стара Загора

Ева Паунова за образованието, предприемачеството и бизнеса в Стара Загора

Понеделник, 14 септември 2015 г., 07:44
Размер на буквите

Eva PaunovaВ рамките на своето посещение в Стара Загора на 11 септември 2015г., Ева Паунова се срещна с областните оправители Мариана Кръстева и Маноил Манев. Работната дискусия целеше да бъдат начертани основните приоритети за сътрудничество между евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и областното управление. Образованието е сфера, върху която трябва да се съсредоточим – чрез партньорства с бизнеса и институциите да реализираме програми, които наистина изграждат най-необходимите умения за младото поколение, отбеляза Паунова.

Тя подкрепи идеята на г-жа Кръствева и г-н Манев да бъдат организирани консултации между директорите на професионалните гимназии и представители на предприятия в региона. Това е важна крачка за създаването на кадри с качествата и уменията, които работодателите търсят. В момента се усеща разминаване между нуждите на бизнеса и целите на образованието.

Г-жа Паунова допълни, че предприемаческият усет трябва да бъде стимулиран у младите хора, за да бъдат запълнени тези липси. В тя посочи дейността на Изпълнителната Агенция за МСП, която възобновява дейността си в Стара Загора с откриването на офис за консултации за бизнеса. Обсъдени бяха и бъдещи проекти, както и минали инициативи като Европейското първенство по Ушу, проведено в града с подкрепата на българския евродепутат.

В рамките на своето посещение в града си Ева Паунова също се срещна със състезатели, треньори и ръководството на старозагорския волейболен клуб Верея волей по време на открита тренировка на клуба в Общинска спортна зала Иван Вазов.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |