Събития Живко Тодоров спечели приза Кмет на годината

Живко Тодоров спечели приза Кмет на годината

Събота, 12 септември 2015 г., 07:34
Размер на буквите

Живко Тодоров спечели приза Кмет на годинатаКметът на Стара Загора Живко Тодоров получи наградата Кмет на годината в категорията за голяма община с население над 50 хил. души, съобщиха организаторите от портала на българските общини kmeta.bg. Престижното отличие му бе връчено от кмета на Бургас Димитър Николов, който получи наградата м. г. Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем отличните резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително.

Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене, заяви Живко Тодоров. Конкурсът Кмет на годината за трети път отличи най-успешните градоначалници. Във всяка от категориите бяха раздавани по три приза - за голяма, средна и малка община. В гласуването участваха над 450 хиляди души.

Отличието за кмет на годината в категория за община с население между 20 и 50 хил. души бе присъдено на Никола Белишки, кмет на Панагюрище, а в категорията малка община до 20 000 души наградата грабна Васко Стоилков, градоначалник на Сливница.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе отличена с наградата Развита инфраструктура за голяма община с над 50 хил. души население. Призът ѝ бе връчен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД Околна среда на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие - Андрей Новаков.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |