Събития Подават документи за настанавяне в общежития в ПУ Паисий Хилендарски от днес

Подават документи за настанавяне в общежития в ПУ Паисий Хилендарски от днес

Вторник, 01 септември 2015 г., 08:25
Размер на буквите

Започва строеж на нови общежития в ПУОт днес, 1 септември 2015 г., започва приемът на молби за настаняване в общежития на студентите на Пловдивския университет Паисий Хилендарски през новата академична година. Всички желаещи следва да подадат заявления до 18 септември 2015 г., а класирането ще бъде обявено на 21-ви, съобщиха от висшето училище. Информация за необходимите документи, място за подаване и ред на класирането, е публикувана на сайта на университета на следния линк: https://uni-plovdiv.bg/news/news/287/, добавиха оттам.

От Пловдивския университет припомниха, че през новата учебна година 150 от студентите ще бъдат настанени в първото новопостроено общежитие, което се намира в непосредствена близост до Новата сграда на висшето училище на бул. България № 236. Всяка от общо 77-те стаи в него е с площ от 26 кв.м. Обзавеждането с две легла и самостоятелен санитарен възел е с високо качество, изпълнено от утвърдени на пазара производители. 

Условията, които предлагаме на студентите, са като в тризвезден хотел, подчертаха от Университета. И добавиха, че това е първият от общо четирите еднотипни блока, които ще оформят модерния студентски кампус на висшето училище с общ капацитет от 600 легла.

Близо до новото общежитие се намира многофункционална спортна зала на Университета, която бе построена и открита през 2012 г. В идейния проект на студентския кампус влизат още изграждане на спортни игрища, експериментални компютърни и кибернетични лаборатории, педагогически център за иновации и работа с деца със специални образователни потребности, както и център за обучение по езици и симултанни преводи. Първото футболно игрище с размери 20х40 кв.м. и с изкуствена трева ще бъде открито в началото на тази учебна година.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |