Събития Министър Петкова откри участък за подземен транспорт към рудник Върба-Батанци

Министър Петкова откри участък за подземен транспорт към рудник Върба-Батанци

Петък, 28 август 2015 г., 14:37
Размер на буквите
участък за подземен транспортМинистърът на енергетиката Теменужка Петкова откри участък за подземен транспорт към рудник „Върба-Батанци“ в град Рудозем. На събитието присъстваха още заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, председателят на Съвета на директорите на „Минстрой холдинг“ Николай Вълканов, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Любен Тотев, представители на синдикални организации у нас и други.
„Подземната връзка между находището „Върба“ и обогатителната фабрика в град Рудозем е ключов за региона проект, който ще минимизира разходите за транспорт на руда и ще гарантира опазването на околната среда“, заяви министър Петкова. По нейните думи направената инвестиция в размер на 5 млн. лева ще подобри производствения процес в рудника и ще насърчи развитието на минно-суровинния отрасъл, който има водещо значение за региона. По данни на Министерството на енергетиката от началото на 2013 г. до средата на 2015 г. в община Рудозем са внесени концесионни приходи в размер на 65 хиляди лева.
За първи път днес, 28 години след започване на този проект, вагон с руда ще излезе от мината и суровината ще бъде закарана направо в обогатителната фабрика. Инвестицията в подземния транспорт връзка е в размер на 5 млн. лв. и чрез проекта е възстановен релсовият път чрез полагане на 4 000 метра релси в подземната  и 800 метра в надземната част. Новата подземна транспортна линия отговаря на европейските норми за опазване на околната среда, като ще намали запрашването на пътищата и замърсяването на  повърхностните води в областта.
 
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |