Събития Търговско-промишлените палати на Казанлък и Толияти ще си сътрудничат

Търговско-промишлените палати на Казанлък и Толияти ще си сътрудничат

Петък, 28 август 2015 г., 12:50
Размер на буквите
меморандум Търговско-промишлените палати на Казанлък и Толияти ще си сътрудничат. Това е записано в Меморандума за сътрудничество подписан днес от кметовете на община Казанлък Галина Стоянова и на Толияти Сергей Андреев. Кметът на Толияти е специален гост на Града на розите по случай Десетите юбилейни празници в Долината на тракийските царе.
Контактите между двата побратимени града се развиват активно в сферата на културата, образованието и спорта вече 20 години. „Искаме да почувствате духа на Казанлък и в същото време, да направим така, че да бъдем полезни на жителите на нашите два града“, сподели кметът Галина Стоянова по време на срещата с руската делегация и допълни, че с подписването на този меморандум, се надява отношенията между двата града да бъдат все така ползотворни и в следващите 20 години.
В меморандума се казва, че страните си поставят за цел по- нататъшно развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес, с приоритет в сферите на местното самоуправление, културата, образованието, туризма, спорта, както и сътрудничество между Търговско-промишлените палати на двата града. 
„Страните заявяват, че побратимените отношения между Казанлък и Толияти и вбъдеще ще се основават на принципите на конструктивното сътрудничество, взаимното съгласие и зачитане интересите и на двете страни“, се казва още в Меморандума.
 „За нас това е особено важна година, защото отбелязваме 20 години сътрудничество и се радвам, че нашата връзка се развива непрекъснато както в сферата на културата и туризма, така и с местния бизнес“,  каза Сергей Андреев.
Гостите от Русия видяха виртуална презентация- възстановка на древния град Севтополис, потопен във водите на язовир „Копринка“, дело на арх.Николай Йотов.
Кметът Галина Стоянова предаде  наградите на децата от Русия, които участваха в конкурса „Малките нашенци“, на кмета на Толияти Сергей Андреев, като изрази надежда и за бъдещи съвместни инициативи между деца от двата побратимени града.
Част от официалната делегация от руския град Толияти са още заместник- кметът Артьом  Гончаров, Ирина Свешникова - съветник на кмета, общинският съветник и главен лекар в 1-ва Толиятска болница д-р Евгений Сакеев и Наталия Христ - ръководител на управлението за международни връзки на град Толияти.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |