Събития От EVN България пускат първите фактурите след новите цени на тока

От EVN България пускат първите фактурите след новите цени на тока

Петък, 28 август 2015 г., 12:23
Размер на буквите
EVNФактурите за първата група битови клиенти на EVN България за потребена електроенергия за последния месец, вече могат да се заплащат от 26 август 2015 г. От EVN България напомнят, че от 1 август 2015 г. е в сила решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията. Това означава, че електроенергията се фактурира по новите цени на отделните тарифи, считано от тази дата.
Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите - в случая за август 2015 г. - е разделена на два отделни периода:
  • потребление по стари цени до 31 юли 2015 г. включително 
  • потребление по нови цени от 1 август 2015 г.
Новите фактури могат да се заплащат в касовите салони на „Български Пощи“  ЕАД, както и директно през интернет страницата на компанията www.evn.bg, чрез системата „EVN Онлайн плюс” на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx
Срокът за заплащане на фактурите за първата група битови клиенти е до 15 септември 2015 г. Примерен модел на фактура за електроенергия клиентите могат да намерят в сайта на EVN България.  Във всяка фактура  се съдържа конкретния период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.
Както дружеството обяви при влизането в сила на новите цени, изготвянето на фактурите за aвгуст 2015 г. се извърши на база следния принцип, който се прилага успешно от години при всяка промяна на цени: Количеството консумирана енергия по стари цени е изчислено като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2015 г. до 31 юли 2015 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Количеството консумирана енергия по нови цени е изчислено като произведение на броя на дните от 1 август 2015 г. до датата на отчитане през август 2015 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.
Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.


 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |