Събития Пожароопасната обстановка в Старозагорска област и мерките, които се взимат за предпазване от пожари

Пожароопасната обстановка в Старозагорска област и мерките, които се взимат за предпазване от пожари

Понеделник, 17 август 2015 г., 07:36
Размер на буквите

Picture1708005Областният управител инж. Георги Ранов и директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев дадоха днес пресконференция на тема Пожароопасната обстановка в Старозагорска област и мерките, които се взимат за предпазване от пожари. |Заради високите температури в Старозагорска област е обявен червен код за опасност от пожари. Всички структури са в максимална готовност за действие при произшествия. Поддържа се пряка връзка между тях. Координацията е отлична, заяви инж. Ранов.

От началото на годината досега в Старозагорска област са регистрирани 1610 пожара. За последните 20-ина дни те са 7, но без сериозни поражения. В пожара край Казанка на 30 юли са изгорели 7 дка широколистна гора, а в този край Казанлък от 11 август – 5 дка млада иглолистна гора. В него са засегнати и 21 дка широколистна гора, но не всички дървета в нея са пострадали. Тенденцията при пожарите в последните три седмици е за устойчиво нарастване. Средно по 11 произшествия на денонощие посещават екипите на РД ПБЗН в последния месец.

Статистиката показва, че 99 процента от пожарите се дължат на небрежност. Заловили сме двама подпалвачи, каза комисар Колев. Единият от тях е 90-годишен старец, който запалил огън в собствения си селски двор, за да гори треви. Другият е психично болен мъж, който палел без повод треви в канавката на пътя между селата Богомилово и Ракитница.

Само през месец юли лъжливите сигнали за пожари в областта, постъпили на тел.112, са 23. От началото на годината те са 131, но пожарникарите регистрират спад на фалшивите обаждания в сравнение с предходни години.

От 17 август всеки ден по двама доброволци от доброволната дружинка на община Стара Загора ще дежурят ежедневно от 13 до 17 ч. в помощ на пожарникарските екипи, съобщи още комисар Колев.

В края на пресконференцията той и инж.Ранов отново призоваха гражданите да бъдат особено внимателни в жегите, да не палят огньове навън и при пожар да сигнализират незабавно на тел. 112.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |