Събития Светила на немската школа по кохлеарна имплантация ще оперират трудни случаи в Болница Тракия

Светила на немската школа по кохлеарна имплантация ще оперират трудни случаи в Болница Тракия

Четвъртък, 13 август 2015 г., 07:27
Размер на буквите

Kohlearna implantaciya Ruev Datcert WEBПроф. д-р Щефан Дацерт и специалистът по слухопротезиране Дирк Кампман ще гостуват в старозагорската частна болница на българския си колега доц. д-р Петър Руев. На 14 и 15 август гости на УНГ-отделение в Болница Тракия Стара Загора ще бъдат завеждащият Университетската клиника по УНГ в Бохум, Германия - проф. д-р Щефан Дацерт и неговият колега Дирк Компман, специалист по слухопротезиране и на пациенти с кохлеарни импланти.

Проф. Дацерт е ръководител на Центъра за кохлеарни имплантации към УНГ клиниката, която е част от Рурския Университет в Бохум, Германия. Благодарение на неговата подкрепа и дългогодишно сътрудничество със завеждащия УНГ-отделение доц. д-р Петър Руев, в Болница Тракия също беше изграден Център за кохлеарни имплантации, който обслужва пациенти от цялата страна. Кохлеарният имплант е вид слухов апарат, който се имплантира в кохлеята на вътрешното ухо и позволява на хора с практическа или вродена глухота, да чуват.

На 14 август в специализирания кабинет за слухово-речева рехабилитация и детска аудиология към УНГ-отделение на Болница Тракия ще бъдат консултирани около 10 пациенти с кохлеарни импланти от цялата страна, а г-н Кампман ще проведе обучение на колегите си от отделението като извърши настройка на слуховите импланти на пациентите.

На 15 август проф. д-р Щефан Дацерт и доц. д-р Петър Руев ще извършат при открити врата операции на двама пациенти с кохлеарни импланти, чиито случаи са особено трудни за клиничната практика.

От съществуването си Центъра за кохлеарни имплантации на Болница Тракия са поставени над 15 кохлеарни импланта с изключително добри резултати.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |