Събития Пикадили ще осигури над 750 нови работни места през 2010 година

Пикадили ще осигури над 750 нови работни места през 2010 година

Неделя, 17 януари 2010 г., 19:07
Размер на буквите

Търговската верига Пикадили планира през 2010 г. да осигури над 750 нови работни места в България. През 2009 г. Пикадили разшири присъствието си у нас с два супермаркета в Пловдив и един в Ямбол. Верига откри и два обекта от типа corner shop с марката Пикадили Експрес в столицата и един във Варна.

Новооткритите работни места в тези обекти са 215. Оборотът на Пикадили за 2009 г. е нараснал с 36% в сравнение с 2008 г., а броят на клиентите се е увеличил с 41%, пише вестник Национална бизнес поща.
Плановете на Пикадили са да открие през 2010 г. 6 нови супермаркета в различни градове в България, както и първия обект на франчайзингов принцип. Ще се развива на франчайз и новосъздадената верига Пикадили експрес, която е за малки квартални магазини от типа corner shops. Плановете са да изгради над 20 обекта в София, които ще разработва сама, и мрежа от обекти, които ще даде на франчайз.
Предстои също откриване на първия хипермаркет Темпо в България, който ще се намира зад Централна гара - София и ще заема 18 000 кв. м разгърната застроена площ. форматът Темпо съчетава хипермаркет  кеш & кери, предлагащ многообразие от хранителни и нехранителни стоки, и обект тип дис-каунтър, предлагащ голям брой стоки с намаление.
По желание на клиентите на Пикадили и през 2010-година продължава акцията постоянно ниски цени. В нея са включени над 300 висококачествени хранителни и нехранителни стоки на висококачествени български и чуждестранни марки на изключително атрактивни цени.
През 2010 г. Пикадили отново ще следва политика, ориентирана към най-съвременните тенденции в търговията и потребителското търсене,допринасяйки за модернизацията на ритейл сектора в България. През изминалата година Пикадили стана първата верига в Югоизточна Европа, използваща безхартиен обмен на данни, като въведе електронни фактури в търговската си дейност. Друга модерна форма на разплащане, която Пикадили въведе през 2009 г., е услугата Cash Back, като по този начин стана първата верига в България, която дава възможност на клиентите си едновременно с покупката да теглят до 50 лева в брой от касите на всички търговски обекти на Пикадили.
Към настоящия момент веригата разполага у нас с 24 обекта в десет града -София, Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин, Самоков, Пловдив и Ямбол, от които 19 супермаркета и пет обекта от типа corner shop с марката Пикадили Експрес.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |