Събития Пожароопасната обстановка в област Стара Загора

Пожароопасната обстановка в област Стара Загора

Вторник, 28 юли 2015 г., 13:30
Размер на буквите

Picture2807013 LargeПо инициатива на областния управител инж. Георги Ранов днес в Областна администрация се проведе среща между представители на РД ПБЗН, Областна дирекция Земеделие, Регионалната дирекция на горите и Сдружението на ловците и риболовците в Стара Загора. Тема на срещата беше пожароопасната обстановка заради високите летни температури и превантивните мерки, които се взимат за предпазване от пожари.

Прогнозата за времето показва, че се очакват частични превалявания и бури в края на седмицата, но те няма да променят коренно метеорологичната обстановка. Времето ще остане сухо и горещо, каза директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев. Той обясни, че дирекцията, която ръководи, поддържа много добра взаимовръзка с Регионалната дирекция на горите. Имаме взаимодействие и с офроуд групи, с дърводобивни фирми, които могат да сигнализират при пожари. Трябва непрекъснато да напомняме на земеделските стопани и на хората в малките населени места, че паленето на стърнищата и на треви в канавките е забранено, каза комисар Колев.

Директорът на Регионалната дирекция на горите инж. Петър Заяков каза, че Старозагорска област е сред най-пожароопасните в страната. Той заяви също, че са взети мерки и се изпълняват всички планирани мероприятия срещу възникване на пожари.

Йордан Узунов от Областна дирекция Земеделие констатира, че тази година организацията на земеделските стопани е по-добра. Земеделските земи са поддържани, обособяват се ивици между нивите и горите и нивите и пътищата с цел предпазване от пожари. Областната дирекция извършва и теренни проверки за готовността на стопаните за реакция при пожар.

Младен Тасков от името на Сдружението на ловците и риболовците изрази готовност за съдействие на институциите при пожари. Досега нееднократно ловците са се включвали като доброволци при гасене на пожари в областта.

Накрая на срещата областният управител и останалите участници още веднъж призоваха хората да бъдат изключително внимателни в жегите, да не палят огън на открито и при огнено бедствие да сигнализират веднага на телефон 112.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |