Събития В Стара Загора ремонтират улици и междублокови пространства

В Стара Загора ремонтират улици и междублокови пространства

Вторник, 21 юли 2015 г., 08:12
Размер на буквите

ремонти пресконференцияВ Стара Загора започват основни ремонти на 16 междублокови пространства и източната част на ул. Бр. Жекови. Те са включени в изпълнението на втория етап от проект Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загорa на стойност над 3,6 млн.лв. Ще бъдат ремонтирани 10 детски и 3 спортни площадки. Миналата седмица в Министерството на регионалното развитие подписахме договора за реконструкция и обновление на 16 междублокови пространства и ул. Бр. Жекови, в участъка от бул.Св. Патриарх Евтимий до ул. Стефан Караджа.

Те са в плачевно състояние и са избрани според най-голямата обществена значимост – най-много подписки на граждани, от най-много години. Още в началото на мандата тези места бяха дефинирани като неугледни, защото с увеличаване на броя на автомобилите в града, зелените площи постепенно са превърнати в паркинги, респективно в кални площадки, информира кметът Живко Тодоров. Правим това, защото се убедихме, че това е, което хората искат – ремонт на инфраструктурата на местата, където живеят, допълни Живко Тодоров.

В инвестиционната програма на общината са предвидени средства и за още междублокови пространства, както и за кварталите. В кв. Самара -1, бл.286, срещу зала ДЗУ започва ремонт на пространството около новата църква, ще бъде направена нова уличка, с паркинги и озеленяване, каза още кметът. Върви и обществената поръчка за възлагане на ремонта в кв. Самара-3 за подмяна на ВиК мрежата,асфалтиране на улиците, направата на тротоари и цялостно обновление на квартала. Има осигурено финансиране и наесен работата може да започне.

Очаква се скоро да започне работа и по най-голямото и неугледно пространство в кв. АПК, работи се и в кв. Казански. В кв.Зора ще се ремонтират две улици и тротоари. Работи се и по–най-дългата улица в западната част на кв.К.Ганчев- Кап. П. Ангелов, по ул.Лилия, Захари Зограф и по по-малки улички в квартала.

Скоро започва изграждането на музей Литературна Стара Загора. Избраният изпълнител е Стини ООД. Приключени са обществените поръчки и предстои старт на ремонтите на ОДЗ №34 Райна Княгиня, 13 ДГ Пролет.

В кварталите никога не се е правило повече, отколкото сега. Почти няма училище или детска градина, на които да не са извършвани ремонти дейности - ЦДГ №25 Ален Мак, кв.Три чучура – юг, училищата Г.Райчев, П. Хилендарски, детски ясли и градини в Самара – 1, АПК и т.н., подчерта Живко Тодоров.

Предстои обществено обсъждане за името на новия парк. Поетапно ще се прави новото кръгово кръстовище на западния изход на Стара Загора, в момента вървят обществени поръчки за възлагане на строителните дейности.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |