Събития Министър Божидар Лукарски планира поредица срещи с бизнеса

Министър Божидар Лукарски планира поредица срещи с бизнеса

Понеделник, 20 юли 2015 г., 15:39
Размер на буквите

ЛукарскиПланирам поредица от срещи с бизнеса в цялата страна, както и посещения на предприятия, които успешно осъществяват европейски проекти. Това ни е нужно, за да се получи обратна информация от бизнеса, кое и къде куца по веригата, каза днес в Стара Загора министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той пристигна в Града на липите, за да посети предприятието за производство на ламаринени профили Новотехпром, което изпълнява проекти по Оперативна програма Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г. Предприятието произвежда ламаринени профили, термопанели и алуминиеви композитни плоскости.

Гордея се, че има такива примери как европейски пари, могат да бъдат разходвани добре, подчерта министърът. По думите му идеята е все повече да се увеличава ефективността на малките и средни предприятия.

Летище Стара Загора е приоритетен проект за нашето министерство. Представяме го навсякъде по света. Очакваме инвеститорски интерес. Това е и един от обектите, с които кандидатстваме за финансиране по плана Юнкер, информира още министърът. Той обеща и да се активизира дейността на тръговските аташета към министерството.

Собственикът на предприятието Стефан Шоселов се оплака от голямата бумащина при представянето на проектите. От догодина всичко минава в електронен вариант и подаването, и отчитането на проектите, обясни Стефан Попов, началник-отдел Административно управление в икономическото министерство . За бенефициентите ще отпаднат и изискванията за представяне на документи за актуално състояние и свидетелства за съдимост, които ще се изискват и получават служебно.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |