Събития Красимирa Чахова с награда за дарителство

Красимирa Чахова с награда за дарителство

Понеделник, 20 юли 2015 г., 13:42
Размер на буквите

17За десети, юбилеен път, Фондация Работилница за граждански инициативи връчи своите награди ЗАЕДНО. Наградата в категорията Частен дарител с кауза получи Председателя на Съвета на дарителите на Обществен дарителски фонд – г-жа Красимира Чахова. Фондация Работилница за граждански инициативи създава наградите ЗАЕДНО, за да отличи кампании и дарителски актове, които вдъхновяват и могат да бъдат модел за дарителството в България.

Председател на журито, което разглежда номинациите и определя носителите на наградата е Константин Пенчев - Омбудсман на България.

Красимира Чахова е именно дарител, който вдъхновява с дейността си и успява да привлече приятели и съмишленици към каузите, които подкрепя. Да дариш не означава да хвърлиш няколко монети в шапката на просяк – това е жест, без каквито и да било дългосрочни последици. Дарителството е съзнателното усилие, което правиш, за да подкрепиш кауза, за която си наистина запален, а каузи колкото искаш., споделя г-жа Чахова.

Като бивш състезател по лека атлетика и активен участник в турнирите за ветерани, Красимира Чахова работи за развитието на спорта в града. За нея спортът е начин на себеизразяване, възпитание и добър пример, затова и каузите, които подкрепя са или спортни или през спортни инициативи.

По нейна идея се провежда и станалото вече традиционно за града ни - Благотворително масово бягане. Под мотото Стара Загора най-спортният град в България се обединяват хора, които набират средства за различни инициативи. В резултат беше изградена първата площадка за фитнес на открито със средства на дарители.

Броят на участващите в благотворителни кампании е много по-голям, отколкото броят на членуващите в партии . Даряването и гражданската активност са важен компонент от развитието на едно общество, това не е само даването на пари, а споделяне на ценности, обща визия, казва още Красимира Чахова.

Можем дълго да изброяваме дарителските актове на г-жа Чахова, сред които са: нов купол и 100-килограмова камбана на църквата в село Богомилово; дарение за изработване макет на възрожденска Стара Загора, подкрепа на домове за деца, лишени от родителска грижа и спортни дейности на клуба по лека атлетика; безвъзмездно изграждане на фамилна къща след наводненията в село Бисер. Тя е сред организаторите на благотворителен концерт в подкрепа на футболен клуб Берое; част е от инициативата за ремонт на пистата на стадиона и възраждане на лекоатлетическия турнир Самарско знаме.

С вдъхновяващия си пример на майка, спортист, общественик и бизнес дама - Красимира Чахова увлича в своите благотворителни инициативи все повече хора, като самата тя работи активно за тяхното успешно реализиране.

Интервюто на Красимира Чахова по БНР може да чуете тук. http://bnr.bg/post/100578745

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |