Събития Джаз-симфони концерт 22 юли от 21.00 ч.- Античен форум Августа Траяна

Джаз-симфони концерт 22 юли от 21.00 ч.- Античен форум Августа Траяна

Четвъртък, 16 юли 2015 г., 16:15
Размер на буквите

opera2На 22 юли /сряда/о т 21.00 ч. На Античен форум Августа Траяна в Стара Загора ще се насладите на уникалния ДЖАЗ-СИМФОНИ КОНЦЕРТ със специалното участие на големите музиканти Анатоли Вапиров, Стоян Янкулов-Стунджи, Димитър Карамфилов, Милен Кукошаров и др. Диригент е младият и талантлив Здравко Лазаров. Ще чуете и авторски композиции на Анатоли Вапиров, изпълнени от гост-солистите и Оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.

Анатолий Вапиров учи кларинет в Ленинградската консерватория (днешен гр. Санкт-Петербург) и завършва майсторски клас по саксофон (1977 г.). Преподава саксофон в Ленинградската консерватория (1976­-82 г.). Блестящото училищно образование, дългогодишният опит и прекрасни умения му осигуряват практически неограничени възможности като музикант. Той има широк кръг от музикални интереси – обича да свири мейнстрийм в групата Златните години на джаза. Вапиров е бил ръководител на Биг Бенд във Варна и свири традиционен джаз, композира камерни пиеси, симфонична и балетна музика. Ленинградските джаз-ентусиасти няма да забравят такива големи проекти на Анатолий Вапиров като Огледалото на паметта (посветен на Charlie Mingus), Линиите на съдбата (в памет на Alban Berge), De Profundis, Макбет, Slovonic Mysterу Много от тях (повече от 80) са издадени на грамофонни плочи и компактдискове, и са саундтраци към телевизионни филми. Той е утвърден джаз изпълнител, свири с прочути джаз музиканти на фестивали в Русия, България, Румъния, Австрия, Германия, САЩ, Франция, Италия, Швейцария и Дания. Пише и музика към филми. Анатолий Вапиров е художествен директор на Международния джаз фестивал Варненско лято.

Стоян Янкулов е роден на 10 септември в град Елин Пелин, Софийска област. На 8-годишна възраст започва уроци по пиано. По същото време проявява интерес и към ударните инструменти. От ранна възраст той вече е основа на музикални състави като барабанист. В София завършва музикално училище Любомир Пипков, а след това и Държавна музикална академия Панчо Владигеров със специалност ударни инструменти. Приет е в Биг Бенда на Българското Национално Радио. Янкулов свири с рок и джаз групи, с фолклорни ансамбли, джаз-рок и фюжън групи.Концертира в България, Финландия, Белгия, Германия, Холандия, Франция, Италия, Чехия, Турция, САЩ, Канада, Япония, Русия.Стоян Янкулов е презентирал българското културно наследство пред президентите на България, Гърция, Армения, Унгария, пред Негова Светлост Принц Алберт, Кралят и кралицата на Швеция, Коиджиро Мацура- UNESKO, министрите на ОССЕ.Участва в проекти на Боби Макферин, Окай Темиз, Корнел Хорват, Карло Рицо, Арабел Караян, Енвер Измаилов, както и с Теодосий Спасов, Иво Папазов, Милчо Левиев, Симеон Щерев, Йълдъз Ибрахимова, Анатолий Вапиров, Петър Ралчев.Янкулов в дует с Елица Тодорова се класират на престижното 5-то място във финала на международния конкурс „Евровизия“ през 2007 г. във Финландия.Последните му проекти са с виртуозният бас китарист Хуан Гарсия-Херерос от Колумбия, Роберто Куинтеро – перкусия от Венецуела, Ерик Мартиньон – пиано от Венецуела / САЩ.Янкулов е лауреат на Кристална лира- 2004 в категория Джаз от Съюза на българските музикални и танцови дейци, Радио Класик ФМ и Национален център за музика и танц Министерство на културата.Награден е с Грамота от Посолството на Република България в Австрия за големия му принос в популяризирането на българската джаз музика и ярко участие в Панорамата на първата българска музикална джаз седмица извън пределите на България. Българската Национална Асоциация Феномени – колективен член на Международната Академия по Информатизация при ООН награждава Стоян Янкулов със златна статуетка за изключителен принос в областта на изкуството и представянето на българската култура по света.

Милен Кукошаров е роден на 15 май 1978 г. в Пловдив. Завършил е Музикалното училище в града, специалност пиано. Освен в КАФФЕ, свири и в група Infinity Участвал е в записите на много известни изпълнители, като Стефан Вълдобрев, Теодоси Спасов и др.Различни са музикалните вкусове на шестимата, но все пак общо харесват Ерика Баду, Д’Анджело, Джеймс Браун, Алисия Кийс, Джон Маклафлин, Пат Матини, Стинг, Take 6. Обичат афромузиката, R & B, джаз, съвременна попмузика.

Димитър Карамфилов е роден 1981г. в Стара Загора.Започва да се занимава с музика от ранна детска възраст. На 4 години вече се обучава на солфеж и теория на музиката, а половин година по късно получава и първата си цигулка.През 1995г. е приет в НМУ Л. Пипков и завършва през 2000г. По това време за първи път се докосва до записи на блус и джаз изпълнители като: Рей Чарлз, Б. Б. Кинг, Оскар Питърсън, Чик Къриа и други те трайно оставят в него силно влечение към джаза и импровизациите по-късно прераства в истинска страст, а от там и интерес към контрабаса и бас китарата.През 2006г.завършва степен бакалавър по бас китара в НМА П. Владигеров, а през 2008г. защитава магистърска степен по композиция и контрабас. Още в самото начало на следването си в музикалната академия се появяват и първите му участия с различни музиканти в софийските джаз клубове. В музикалната му биография са отбелязани участия на всички значими годишни джаз фестивали в България както и с много изявени джаз музиканти (Милчо Левиев, Живко Петров, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, Антони Дончев, Михаил Йосифов и други). Реализира записи за БНР и БНТ, както на авторска музика, така и като изпълнител в различни проекти.През 2007г. взима участие в композирането и записването на музиката към последния спектакъл на Нешка Робева Бежанци.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |