Събития Изграждат логистичен център край Стара Загора по инициативата JESSICA

Изграждат логистичен център край Стара Загора по инициативата JESSICA

Четвъртък, 16 юли 2015 г., 16:02
Размер на буквите

Мартин ЗаимовМодерната логистична база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора. Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие са отпуснали 15-годишен инвестиционен кредит в размер на 1 942 930 евро на ПИТ БОКС ЕООД по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 1 298 700 евро. Кредитните средства ще бъдат използвани за изграждане на логистичен център в с. Маджерито, община Стара Загора.

Логистичната база ще бъде отдадена под наем дългосрочно на най-голямата българска компания на пазара на куриерски услуги Speedy. Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на Speedy.

Модерната логистична база ще има площ от 5400 кв. метра. Проектът се ползва и с подкрепата на община Стара Загора, заради пълното съответствие с усилията на общината за развитие на местния бизнес климат, насърчаването на инвестиции и откриването на нови работни места в региона. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 10 – 15 постоянни, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.

Много сме щастливи, че бизнесът в Стара Загора максимално се възползва от възможностите по инициативата Jessica. Този проект е поредното доказателство за добрата ни работа с инвеститорите в града. Вярваме, че изграждането на логистичния център ще има положително въздействие върху бизнес климата и ще помогне за привличане на допълнителни инвестиции в региона, каза Мартин Заимов – директор на Регионалния Фонд за градско развитие.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |