Събития Реформата в спешната помощ обсъждаха в Стара Загора

Реформата в спешната помощ обсъждаха в Стара Загора

Четвъртък, 16 юли 2015 г., 15:59
Размер на буквите

reforma1607Реформата в спешната помощ обсъждаха на работна в Стара Загора днес, съобщиха от областна администрация. На нея присъстваха зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, д-р Тодор Юнаков, главен експерт в дирекция Медицински дейности в Министерство на здравеопазването (МЗ), областният управител инж. Георги Ранов и зам.- областният управител Мариана Кръстева, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Златина Нанева и представители на 9-те общини от областта, в които има спешни центрове и филиали.

 

Основна тема на срещата беше възможността за подобряване на материалната и техническата база и на условията за предоставяне на спешна помощ чрез финансово подпомагане от Европейската комисия. Участниците запознаха зам.-министъра и главния експерт със състоянието на спешните центрове във всяка от общините, както и с проблемите, които трябва да се решават с приоритет.

Д-р Персенски разясни на представителите на общините новите възможности за финансиране по Оперативна програма Региони в растеж, по която ще се отпускат средства за ремонтиране и обновяване на сградния фонд и на материалната база на звената за спешна помощ у нас.

На срещата бе взето решение за съвместни действия между МЗ, държавната и местната власт, за да бъдат реализирани в кратки срокове конкретни мерки за подобряване на състоянието на 9-те спешни центъра и филиали на спешната помощ в областта

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |