Събития Посланика на Япония бе на посещение в Стара Загора

Посланика на Япония бе на посещение в Стара Загора

Вторник, 14 юли 2015 г., 15:27
Размер на буквите

Picture 027 LargeОбластният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с посланика на Япония у нас, Негово превъзходителство Такаши Коидзуми. На срещата присъства и културното аташе на японското посолство у нас г-жа Мивако Кибаяши. Инж. Ранов запозна японския гост, който гостува за първи път в Стара Загора, с икономическото състояние на Старозагорска област.

Той отбеляза няколко възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в регионален план. Едната от тях е културно-историческият туризъм. Областният управител подчерта големия потенциал на Стара Загора и осем хилядолетната история на града. Неолитните жилища, Античният форум, Регионалният исторически музей са обекти, които могат да спечелят вниманието на японските туристи, каза инж. Ранов.

Той обясни също, че трябва да се обмислят възможностите за сътрудничество и обмен на научни кадри между японски висши учебни заведения и Тракийския университет.

Японските гости бяха запознати и с историята на Старозагорската опера, която тази година празнува 90-годишен юбилей. Г-н Коидзуми и инж. Ранов изразиха мнение, че в областта на музикалното и театралното изкуство също могат да бъдат търсени начини за сближаване между Старозагорска област и Япония. Областният управител предложи японски певци и състави да гостуват на старозагорска сцена.

От своя страна Негово превъзходителство обясни, че всяка есен в България се провеждат дни на японското изкуство и би било добре Стара Загора да стане част от тези културните събития.

Г-н Такаши Коидзуми каза още, че се обмисля откриването на български център по туризъм в японската столица Токио. Той изказа мнение, че Старозагорска област с нейните природни и културно-исторически дадености задължително трябва да бъде представена в този център.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |