Събития Детски музей на колела стартира своята обиколка от Стара Загора на 18 юли

Детски музей на колела стартира своята обиколка от Стара Загора на 18 юли

Понеделник, 13 юли 2015 г., 13:04
Размер на буквите

Детски музей на колела стартира своята обиколка от Стара Загора на 18 юлиСтара Загора е първата спирка на Детски музей на колела, където на 18 юли /събота/ ще зарадва децата със своите работилници. Проектът е съвместна инициатива на Societe Generale Експресбанк и фондация Изиарт и гостува за първи път в града. Идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство-

Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Благодарение на Община Стара Загора, Музеят на колела ще бъде разположен на площада до Общината на площ от над 200 кв.м. Работното време на музея ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове.

Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, както и служители доброволци от Societe Generale Експресбанк.

Проектът е съвместна инициатива на Societe Generale Експресбанк и фондация Изиарт и цели да покаже на децата, че историята на изкуството е една изключително интересна материя, стига да бъде предадена по различен и достъпен начин. Така се опитваме да дадем нов поглед и разбиране върху творчеството като цяло и кой знае – може би сред посетилите Музея на колела ще бъдат открити неподозирани за самите деца и техните родители таланти и знания, които да дадат насока за бъдещето им развитие, споделя Мая Клевцова, Ръководител отдел Комуникации към Societe Generale Експребанк.

Станка Желева – директор на фондация Изиарт допълва: Тази година предвид големия интерес към проекта сме включили и нови градове, а един от тях е и Стара Загора. Стартираме обиколката именно тук и вярваме, че ще деца и родители ще бъдат истински заинтригувани от историята на изкуството, след като ни посетят. Очакваме ви и обещаваме голямо забавление за всички.

Следващата спирка на Музей на колела е Пловдив – 19.07.2015г. /неделя/, следват Благоевград, София, Варна и Бургас.

Повече информация:
http://www.sgeb.bg/
http://www.easyartbg.com
https://www.facebook.com/sgeb.bg
https://www.facebook.com/easyart bulgaria

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |