Събития Две прокуратури разследват сделките с военни имоти в Стара Загора

Две прокуратури разследват сделките с военни имоти в Стара Загора

Петък, 15 януари 2010 г., 12:12
Размер на буквите

Разследването на скандалните предизборни заменки и продажби на военни имоти в центъра на Стара Загора вече е поверено на две прокуратури. Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, разследва заменките, реализирани през 2005 г., когато срещу апартаменти в крайни квартали на Казанлък и Стара Загора обръч от фирми са придобили апетитни имоти на ул."Свети княз Борис" 108 и 110 (срещу Пожарната в Стара Загора) и на бул."Митрополит Методий Кусев" 7 (под "Верея").

На същите административни адреси преди парламентарните избори 2009 г. бяха продадени прилежащи помещения, които отново станаха собственост на същия обръч от фирми. С тези сделки е натоварена Военно-окръжна прокуратура - София. Де юре и де факто чрез предизборните сделки от 2005 и 2009 година обръчът придоби цели отрязъци от ул."Свети княз Борис" и бул."Митрополит Методий Кусев".
Припомняме, че прокурорската проверка беше образувана след публикации на вестник "Старозагорски новини" на 8, 9 и 13 октомври 2009 г. В тях са използвани справките, които областният управител Йордан Николов изисква от Областната администрация за извършени заменки и продажби на имоти в периода 2001-2009 г. Тази седмица управителят на "Старозагорски новини" даде поредните показания във Военно-окръжна прокуратура - София, пише вестникът.
Не е изключено събраните данни от тези две прокурорски проверки да бъдат приложени към разследването на Главна прокуратура срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова за реконструкцията на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора, тъй като там участват фирми от същия обръч.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |