Събития Благотворителен концерт-спектакъл Сън на 18 юни от 18,30 часа в Държавна опера Стара Загора

Благотворителен концерт-спектакъл Сън на 18 юни от 18,30 часа в Държавна опера Стара Загора

Понеделник, 15 юни 2015 г., 12:22
Размер на буквите

SanОбщина Стара Загора, Държавна опера-Стара Загора, ДМТТ Маргаритки към ЦНКИ при Община Стара Загора, отдел Здравеопазване и социални дейности при Община Стара Загора канят на благотворителен концерт-спектакъл Сън на 18 юни от 18,30 часа в Операта. Във фоайето и ще се събират дария за лечението на Даниела Тошкова Видева, на 7 години от Стара Загора, която страда от заболяването ДЦП-долна спастична парапареза в тежка степен.

Детето се нуждае от средства за непрекъсната рехабилитация и изработване на специални шини, подпомагащи процеса на самостоятелно движение.

Сън е концерт-спектакъл, който съвместно реализират балетът на Държавна опера-Стара Загора и Детски музикално-танцов театър/ДМТТ/ Маргаритки при Център за наука, култура и изкуство /ЦНКИ/ към Община Стара Загора . Режисурата на спектакъла е на Радост Младенова-Арабаджиева. Тя е балетен педагог и хореограф. Зорница Желязкова е ръководител на вокалната студия и вокален педагог на малките гласовити маргаритки. Репетитор на трупата на професионалния балет на Операта е Алида Бонева. Премиерата беше на 11 ноември 2014 г.

….Едно малко момиченце спи и сънува в своята стая, заобиколено от куклите си. Сънищата и оживяват в красиви танци и песни, разказани от малките, големи и още по-големи артисти на сцената. Ще видите съвсем новия танц на малките балеринки – валс Черно и бяло по музика на Арам Хачатурян. Своята „премиера“ ще имат и две популярни, съвременни поп-песни в изпълнение на Вокалната студия. В съня на момиченцето на сцената ще видите още любимите танцови етюди Роботи, Революция, Прилепи, Еуфория, песните Смешни чудовища, Бръмбаран, Четирите елемента, Светли и тъмни цветове и много други.

Сънищата на момиченцето се сменят внезапно и то влиза в приказния свят на балета Лешникотрошачката, от който, в изпълнение на професионалната трупа на Операта, ще видите ирландски, испански, китайски, руски и ориенталски танц. Една приказна Фея ще събуди куклите на спящото момиченце и те ще танцуват също на сцената.

Маргаритки отдавна е единица мярка за качество на продукцията, новаторство и стил, които художественият ръководител Маргарита Шоселова заедно с Радост Младенова-Арабаджиева и вокалният педагог Зорница Желязкова поддържат вече толкова години от създаването на групата. Разбира се, с огромната и сърцата подкрепа на родителите на талантливите малки артисти.

БИЛЕТИТЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА СА НА ЦЕНА 5 лв.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |