Събития Държавна опера Стара Загора - концерт на Александър Марулев и приятели

Държавна опера Стара Загора - концерт на Александър Марулев и приятели

Понеделник, 15 юни 2015 г., 12:17
Размер на буквите

Александър МарулевНа 19 юни от 19 часа заповядайте на среща с талантливия водещ солист на Държавна опера-Стара Загора АЛЕКСАНДЪР МАРУЛЕВ. Диригент на концерта Александър Марулев и приятели е Здравко Лазаров. В навечерието на 24 май Александър Марулев получи Почетна значка на Община Стара Загора - за съществен и значим принос за развитието на общината и заслуги към нейните граждани, заради постиженията в своя професионален път и за голямото си сърце, с което се раздава на сцената вече толкова години.

Повече от 30 са централните и още толкова второстепенните роли, които талантливият бас е пресъздал на сцената на родната Стара Загора, на европейските и световни сцени.

В концерта на 19 юни ще участват най-добрите солисти на Държавна опера-Стара Загора и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Ще чуете арии и дуети из опери, в които изпълненията на Александър Марулев са хитови през всички години - Дон Жуан, Риголето, Ернани, Садко. В концерта участват както утвърдени колеги на Александър Марулев на сцената – Елена Баръмова, Яница Нешева, Десислава Стефанова, Иван Кабамитов, Нина Димитрова, Георги Динев, така и младите надежди Гергана Русекова, Ивайло Йовчев.

Александър Марулев завършва Музикалната академия през 1979 г. И избира да се върне в родния си град. На старозагорска сцена дебютира като Военачалника в операта на Марин Големинов Златната птица. За израстването му като певец голямо влияние оказва главният диригент и директор на Операта Маестро Димитър Димитров. Преломен момент в творческата му биография е специализацията му през 1990 г. В Академията за изкуство и култура в Рим при великия Борис Христов. През 1998 г. Александър Марулев става директор на Старозагорската опера и мандатът му още се помни с интересни постановки и задгранични участия на колектива на операта.

Любимата ми ария е на Закария в Набуко и най-много съм го пял. Обичам Атила, Ернани, Банко...Обичам руските песни, от българските – на Добрин Христов...Стремил съм се да не допусна в нищо посредственост не само на сцената, но и в живота – казва в свое интервю Александър Марулев.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |