Събития Хакерспейс отвориха в Стара Загора

Хакерспейс отвориха в Стара Загора

Понеделник, 15 юни 2015 г., 08:15
Размер на буквите
zaralab3Първият хакерспейс клуб отвори врати в Стара Загора. Младите програмисти от Заралаб изпълниха обещанието си и създадоха място за обмяна на идеи и знания между младежи – любители на хакерспейс културата.Хакерспейсовете са клубове за алтернативно обучение на софтуерни инженери и ИТ специалисти, в които няма правила. Това са работилници за разработчици, хардуеристи и любознателни младежи. В тях се правят обучения, гледат се конференции, хакват се различни технологии (софтуер и хардуер) и участниците се забавляват, докато учат. 

Хакерспейс Заралаб (Hackerspace Zaralab) е проект, подготвян повече от година, споделен от хора с обща визия за бързо, ефективно и качествено подобрение на локалната бизнес, социална и демографска среда, сподели председателят на сдружението Петко Петков. Започнал от идеята за обучителен център за високо-квалифицирани кадри и общност за обменяне на знания и информация, проектът е в етап, в който вече адресира набор от многобройни, но точни, идентифицирани цели по пътя към глобалната мисия на Заралаб като технологичен, иновативен и културен център.

Търговско-промишлена палата и Регионален академичен център Стара Загора подкрепят амбициозната програма на младите ИТ-специалисти  да възстановят и да издигнат на по-високо ниво старата слава на нашия град в компютърните технологии и роботиката и ще ги подкрепят с всички свои ресурси. Очаква се подкрепа и от други фирми и институции.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |