Събития Промени в Наредбата за топлоснабдяване

Промени в Наредбата за топлоснабдяване

Четвъртък, 11 юни 2015 г., 15:38
Размер на буквите

toploЦелта на промените в Наредбата за топлоснабдяването е да се постигне по-справедлив начин на изчисляване на изразходваните количества топла вода от страна на изрядните абонати. Досега разликата между показанията на общия водомер и индивидуалните такива, се начисляваше пропорционално върху сметките на всички абонати. С новите текстове при установяване на разлика в показанията, същата се разпределя само върху сметките на абонатите, които нямат прибори за измерване или техните прибори са с изтекъл срок на съответствие.  

Няма никакви основания за опасения, че промените в Наредбата ще създадат затруднения при изготвяне на изравнителните сметки от фирмите за топлинно счетоводство. След влизането в сила на промените в Наредбата за топлоснабдяване на 9.06.2015 г., новите изисквания ще бъдат прилагани само по отношение на изравнителните сметки, изготвени след тази дата. Няма промяна и в начина, по който се изработват изравнителните сметки. Разликата е единствено при начина, по който се начислява количеството топла вода на неизрядните абонати.

Измененията в Наредбата за топлоснабдяване са приети в пълно съответствие с изискванията на Закона за нормативните актове. Спазена е изцяло процедурата за предварително обсъждане на предлаганите промени с участието на заинтересованите страни. Проектът е публикуван на интернет страницата на Министерството на енергетиката за обществено обсъждане през ноември миналата година. Постъпилите предложения са обсъдени на проведени срещи, включително и с представители на фирми за топлинно счетоводство.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |