Събития БТПП се присъединява към становището на търговските палати от Вишеградската четворка

БТПП се присъединява към становището на търговските палати от Вишеградската четворка

Четвъртък, 11 юни 2015 г., 07:13
Размер на буквите

bcci nadpisПо време на 117-та пленарна асамблея на Борда на директорите на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (ЕВРОПАЛАТИ), проведена в Юрмала, Латвия, председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в дискусия по повод позиция на Търговско-промишлените палати на Чехия, Унгария, Полша и Словакия срещу въведената минимална заплата в Германия.

Позицията на палатите от Вишеградската четворка е, че въведените изисквания противоречат на принципите на ЕС за свободно движение на хора, стоки и капитали, като се наблюдава тенденция държави членки на ЕС да използват контрола като дискриминационна практика, целяща защита на националните им пазари за ограничаване на достъпа до тях.

Европейската комисия е започнала процедура за нарушение за прилагането на немския Закон за минималната работна заплата в транспортния сектор. Прилагането на закона за минималната работна заплата към всички превози, които засягат територията на Германия, непропроционално ограничава свободата на предоставяне на услуги и свободата на движение на стоки. По-специално, според Комисията, не е оправдано прилагането на немските мерки спрямо транзита и някои международни превози, тъй като създават диспропорционални административни бариери, което пречи на вътрешния пазар да функционира правилно. Комисията смята, че съществуват по-подходящи мерки за запазване на социалната защита на работниците и осигуряване на справедлива конкуренция, които в същото време дават възможност за свободно предоставяне на услуги и движение на стоки.

Подобна е позицията и на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ към Министерство на транспорта и информационните технологии.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |