Събития Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас

Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас

Сряда, 10 юни 2015 г., 14:27
Размер на буквите

IMG 1854Китайската технологична компания Хeнгтонг Оптик Илектрик проявява интерес за инвестиции в България като част от стратегията си за експанзия на външните пазари. Това стана ясно на среща на ръководството на компанията със заместник-министъра на икономиката Любен Петров в Шанхай днес. Вицепрезидентът на китайската компания Анмин Гао съобщи, че започват голям инвестиционен проект за Централна и Източна Европа, като България вече е в центъра на техния интерес, проучват се възможностите за основаване на съвместни предприятия.

От компанията заявиха по-конкретно интерес към развитието на оптична мрежа за високоскоростен Интернет в селските райони, както и в енергийни мрежи. Тъй като компанията използва българска суровина за производството на своите кабели, те проучват възможността да направят такъв завод у нас. Китайската компания има 7 млрд. долара годишен оборот за миналата година.

Зам.-министър Любен Петров заяви, че е важно потенциалните партньори да получат достатъчно информация за възможностите на страната ни. Той запозна компанията с данъчната и инвестиционна среда в България, като посочи, че предлагаме редица облекчения за големи инвеститори. Той добави, че България насърчава развитието на индустриални зони, както и приоритетния проект София Тех Парк и покани компанията да се запознае с тези проекти.

Директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев добави, че агенцията предоставя както сертификати за приоритетен клас инвеститори, така и допълнителни насърчителни мерки за инвестиции във високотехнологични сектори в общини с висока безработица.

Зам.-министър Петров се срещна днес и с вицепрезидента на китайската компания China BBCA Group Corporation г-н Хъ Уей. Компанията има интерес към търговия и преработка на селскостопанска продукция у нас, както и сътрудничество в научно-развойната дейност. Зам.-министърът на икономиката заяви, че компанията може да разчита на подкрепата на държавата за инвестиции в България.

HENGTONG OPTIC ELECTRIC e частна компания със заявен предварителен интерес от инвестиции в производство на кабели (конвенционални и оптични), оборудване за оптични мрежи (OND - Optical Network Devices) и изграждането на такива мрежи и др. Установен e контакт с българска фирма и предстои развитие на проекта. BBCA Group е компания от смесения сектор (частен 80% и държавен 20%); търси партньор за производство на лимонена киселина у нас. До 2006 г., когато продават производствените си мощности за лимонена киселина на гиганта в хранителната промишленост в Китай COFCO, BBCA Group е била най-големият производител в света на този продукт. Продажбата е била с клауза, че повече няма да произвеждат лимонена киселина в Китай. Поради това в момента фирмата развива голям проект за производство на този продукт в Унгария на обща стойност над 100 млн. евро. Фирмата работи и по реализиране на огромен инвестиционен проект в Бразилия за производство на етанол. През месец юли 2014 г. по време на среща в Министерството на икономиката бе подписано рамково споразумение за сътрудничество между BBCA Group и Клас олио. 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |