Събития Фантомите на мюзикъла за трети път в три поредни месеца в Стара Загора

Фантомите на мюзикъла за трети път в три поредни месеца в Стара Загора

Понеделник, 08 юни 2015 г., 09:51
Размер на буквите

Phantom 15За трети път в три поредни месеца Фантомите на мюзикъла в Стара Загора?! Не, няма да е същото. Всеки път е различно. И този път ще бъде различно. Така е по замисъл, концепция и реализация на режисьора Георги Динев. И по емоцията, с която участва всеки един от изпълнителите в този красив концерт-спектакъл.В изданието на 14 юни /неделя/ от 18 часа на сцената на Операта ще имате удоволствието да видите изпълнения на Милица Гладнишка, Весела Морова, Деси Стефанова, Яница Нешева, Марк Фаулър, Милко Михайлов, Георги Динев, Камелия Стойчева….и още нещо /някой/.

Името му е Милен Шопов. Той е син на един от най-обичаните солисти на Държавна опера-Стара Загора – тенора Атанас Шопов. Адвокат по професия, той е двигател на новия борд на Операта, който бе представен съвсем наскоро пред обществеността. Истински щастлив съм да приема отправената до мен още преди месеци покана на тенора-режисьор Георги Динев да изляза на наистина високата сцена на Старозагорската опера и да съм част от концертния спектакъл Фантомите на мюзикъла. Фрагментите от мюзикъла Jersey Boys са специално разписани за оперен оркестър от композитора Георги Андреев– един от най-добрите в бранша у нас, а и въобще – казва Милен Шопов. Той има участия вече в няколко концерта на сцени в столицата.

Освен прекрасните солисти, в концерта-спектакъл Фантомите на мюзикъла участват още хор и балет на Държавна опера-Стара Загора. Автор на костюмите и консултант грим, прически и аксесоари е Златна Михайлова. Оркестърът на Държавна опера-Стара Загора е под диригентството на Маестро Любомир Денев и създава неизразима атмосфера с качествен звук и стилно присъствие.

Защо толкова хора по света харесват мюзикъла? Защото той дава сигурният ефект на щастливото хапче. Действа като магнит за търсещите щастливият край на приказката. Един театрален историк разказва, че по времето на голямата депресия в САЩ само сцените са успявали да вдъхнат надежда и упование. Там беше единственото място, където можеше да мечтаеш, пише в едно писмо Джуди Гарланд, вечната изпълнителка на Дороти от Магьосникът от Оз“ Нейното жизнерадостно излъчване трябвало да повлияе на потиснатите от грижи и безизходица хора. И днес киното продължава да използва тези инструменти на масово внушение. Въпреки възхода на филмовата индустрия след Втората световна война сцените на Бродуей от своя страна откриват и създават филмови звезди и продължават да се конкурират и най-мащабните филмови продукции.

Днес основните критики към бродуейските продукции са свързани със значителните финансови ресурси, изразходвани за екстравагантни костюми, техника, музикални ефекти, огромните танцови състави и всичко, изграждащо магическия свят на мюзикъла. Отговорът на продуцентите е кратък, изчерпателен и циничен: Цената на щастието е висока.

Phantom 23

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |