Събития Покана за участие във фокус група-Изготвяне на анализи и прогнози за развитието на пазара на труда в България-10.06.2015

Покана за участие във фокус група-Изготвяне на анализи и прогнози за развитието на пазара на труда в България-10.06.2015

Понеделник, 08 юни 2015 г., 08:04
Размер на буквите

images08062015Търговско-промишлена палата - Стара Загора, съвместно с ЕКОРИС Саут Ийст Юроп ЕООД и Индъстри Уоч Груп ООД, организира фокус група, която ще се състои на 10 юни 2015 г. в семинарната зала на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, с начален час 14:00 и с очаквана продължителност около 1.30 - 1.45 часа. Фокус групата се организира в рамките на изпълнение на проект Изграждане на система за прогнозиране на потребностите от работна сила с определени характеристики BG051PO001-6.1.09-0001.

Целта на дискусиите във фокус групите е събиране на информация за състоянието на трудовия пазар в 6-те планови района на България, установяване на потребностите от обучение и квалификация, формулиране на очакванията за развитието на работната сила.

Целевите участници във фокус групите са представители на предприятия, осигуряващи заетост, частни трудови борси, социални партньори и обучаващи институции, като фокусът на дискусиите в тях ще бъде върху състоянието и тенденциите на търсенето на работна сила с определени знания и умения.

Дискусията ще се проведе в 3 блока:

БЛОК 1: Състояние на местната икономика

  • целта е да се очертае спецификата на местната икономика - браншова принадлежност и конкурентоспособност, пазарни дялове и устойчивост. 

БЛОК 2: Търсене и предлагане на работна сила в региона

  • целта е да се събере информация за основните тенденции в търсенето и предлагането на работна ръка, като паралелно с това се очертаят спецификите на региона от гледна точка на заетостта, структурата на работната сила (квалификационни и социо-демографски профили), тенденциите и дисбалансите в търсенето и предлагането на работна ръка, основните проблеми, с които работодателите се сблъскват при търсенето на работна сила. 

БЛОК 3: Потребности от работна сила в краткосрочна перспектива

  • целта е да се установят потребностите и очакванията на работодателите от работна сила с определени характеристики, оценка за дефицитите при завършващите средно или висше образование специалисти, за нагласите за провеждане на обучения и квалификация.

Очакваният общ брой на участниците е около 10-12. Ако проявявате интерес за включване в дискусията и желаете да споделите мнението и препоръките си за развитието на трудовия пазар в България, моля заявете участието си на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или като се обадите на тел. 042 626297, 626033, 0888 337720. 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |