Събития Министър Танева: Очакваме добра зърнена реколта

Министър Танева: Очакваме добра зърнена реколта

Петък, 05 юни 2015 г., 13:43
Размер на буквите

DSC 3515Очакваме добра зърнена реколта за страната, като добивът на пшеница ще бъде между 4,3 и 4,5 млн. тона. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която участва в тържественото откриване на жътвата на ръж в рамките на проект Хляб на мира в землището на гр. Кубрат. Тя допълни, че се очаква средният добив на пшеница да бъде около 415 кг/дка, като данните на областните дирекции по земеделие, които обследват посевите по представителни извадки, показват, че културите се развиват много добре.

Министър Танева коментира и засетите площи с есенни култури, които са близо 14 млн. дка, от които 10,5 млн. дка са заети с пшеница.

Министърът на земеделието и храните посочи, че по Кампания 2015 за директните плащания към 4 юни са подадени 113 500 заявления за подпомагане за 3,55 млн. ха. Десислава Танева уточни, че тази кампания е била изключително трудна, не само защото за пръв път е била прилагана новата Обща селскостопанска политика, но и заради новото изискване за наличие на правните основания за ползване на земеделската земя, което да направи разпределението на субсидиите по-справедливо. Трябва да се върви към подобряване на административното обслужване на земеделските производители, за да няма трудностите, които бяха срещани в тази кампания, заяви още Танева и благодари на земеделските производители и на служителите в областните и общинските администрации, които положиха усилия за успешното провеждане на кампанията.

Към вчерашна дата са подадени над 2400 проекта по мярка 4.1. Инвестиции в земеделското стопанство, като общата поискана субсидия по тях е над 700 млн. лв., обяви министърът на земеделието. След края на приема по мярката ще бъде направен анализ за типа кандидати и инвестиции, който ще бъде представен на браншовите организации и заедно с тях ще решим дали има нужда от промяна на критериите по мярката.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |