Събития Правят електронен регистър на културно-историческите атракциии

Правят електронен регистър на културно-историческите атракциии

Петък, 05 юни 2015 г., 13:36
Размер на буквите

АнгелковаПрез следващата седмица ще покажем официално регистъра на туристическите атракция, направен съвместно с всички общини, заяви днес в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя присъства на тържествата по повод Празника на Казанлък и откриването на статуята Японката на площад Севтополис. Регистърът ще бъде достъпен онлайн, свързан е с Google maps, предстои да бъде свързан и с Фейсбук и Туитър.

Всяка една забележителност, която е социализирана, ще бъде показана виртуално. Подготвя се и английска версия.

По думите на Ангелкова всичко е направено така, че максимално да улеснява потребителя и всеки един, които иска индивидулно да организира своята почивка, да може да го направи. В регистъра може да се види и собствеността на обектите, които са над четири хиляди. Този регистър ще позволи да се фокусира вниманието върху обекти, в които е необходимо да се инвестира, както за достъпността им, така и по отношение на тяхната реклама.

Новият туристически маршрут, който сме направили, се казва Фестивал на розите и обхваща всички основни обекти в Долината на розите и тракийските царе. Предстои за всичките осем културно-исторически маршрути да направим специални брошури, дипляни и карти, и те ще бъдат рекламирани от министерство на туризма, каза още министърът на туризма. Другите седем маршрута са: По пътя на българските крепости по Южното Черноморие, богатството на Северозапада, следва Долината на река Струма, друг е свързан с Перперикон, Татул, Хасково, има и по пътя на българските занаяти с Етъра, Габрово, Търново, Плевен.

Според министър Ангелкова по данни на туроператорите в момента по Черноморието има туристи от Русия, Германия и Израел. Смятам, че ще имаме доста труден сезон, но драмата, която се черта през януари,няма да се сбъдне, категорична бе Ангелкова.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |