Събития Кметът Живко Тодоров връчи почетен знак на актьора Васил Михайлов

Кметът Живко Тодоров връчи почетен знак на актьора Васил Михайлов

Петък, 05 юни 2015 г., 06:55
Размер на буквите

Васил МихайловПриключи третото издание на Международния кинофестивал Златната липа, който се проведе в Стара Загора от 30 май до 3 юни. На официална церемония, в залата на Iтарозагорската опера, бяха връчени отличията на заслужилите най-високите оценки на престижното жури, както и наградата за цялостен принос към филмовото изкуство.  Любимецът на поколения българи - актьорът Васил Михайлов бе удостоен с два приза – за цялостно кино творчество, връчен му от директора на фестивала Магдалена Ралчева и почетния плакет на Община Стара Загора.

За мен е изключителна чест да връча почетния знак на Стара Загора на Васил Михайлов – актьор, старозагорец, велик българин! Едва ли някой има съмнения, че това е един от най-големите артисти у нас! Стара Загора се гордее с Васил Михайлов!, каза кметът.

Церемонията бе специална и за екипите, които участваха в конкурсната програма със свои продукции. Без никаква изненада и с бурни аплодисменти бе посрещнат на сцената старозагореца и участник в наградената лента Христофор Недков. Той прие от свое име и от името на колегите си отличието за най-добър филм, което бе присъдено на българо-гръцкия Урок. Сюжетът на филма разказва историята на учителката Надежда, принудила се да прекрачи границите на собствените си принципи и морал. За изпълнението на героинята бе наградена  актрисата Маргита Гошева. Творбата на младите автори Кристина Грозева и Петър Вълчанов е безспорният победител в Третото издание на кинофестивала Златната липа, отбеляза председателят на журито Станимир Трифонов.

Продукцията на Сърбия и Хърватия Ничие дете също заслужи две отличия - за най-добър режисьор за Вук Ршумович и най-добър актьор за Денис Мурич. В официалната селекция място зае и турската лента Сивас, като филмът бе отличен от Съюза на българските филмови дейци.

След награждаването публика имаше възможността да гледа отново награденият българо-гръцки филм Урок.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |