Събития Драгомир Стойнев: Икономиката е секторът, който ще направи възможни реформите във всички сфери

Драгомир Стойнев: Икономиката е секторът, който ще направи възможни реформите във всички сфери

Понеделник, 01 юни 2015 г., 18:58
Размер на буквите

Драгомир СтойневПроблемът на това управление е, че няма икономическа програма. То не знае, но и не мисли кои са секторите, които да развива, къде да насърчава, как да управлява държавната собственост, как да прави политики за растеж, за повишаване на потреблението и доходите. А икономиката е секторът, който ще направи възможни реформите в социалната сфера, в образованието и в здравеопазването.

Ако няма ръст и средства, за какви реформи говорим? Затова сега всичко се прави на парче и се запушват едни дупки, но се отварят други, заяви в Стара Загора на среща със симпатизанти Драгомир Стойнев, зам.-председател на НС на БСП и депутат от региона.

Според него системата няма да издържи дълго време така и дори да се довърши този мандат, проблемите в икономиката ще се задълбочават. Особено ме притеснява енергетиката и управлението на държавната собственост в нея. Сега трябва да се мисли с хоризонт 20 години, а не до края на мандата, добави Стойнев. Той попита какво става с проектите за новите мощности в ТЕЦ Марица-изток 2, както и какво ще се прави за подобряване състоянието на Мини Марица-изток. Според него 20 години минават бързо, а Старозагорският регион е много зависим от енергетиката и отговорите трябва да се дават сега.

Депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков обсъдиха с представителите на Левицата и европейската инициатива срещу Трансатлантичекото търговско споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и Европа. Младите хора ще призоваваме за подкрепа позицията на БСП за включване в Общоевропейската подписка против Споразумението ТТИП, за да покажем, че българите имаме мнение, каза Станимир Петров от младежката организация на партията.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |