Събития С доставка на новите тролейбуси през септември приключва проектът за интегриран градски транспорт в Стара Загора

С доставка на новите тролейбуси през септември приключва проектът за интегриран градски транспорт в Стара Загора

Понеделник, 01 юни 2015 г., 14:52
Размер на буквите

IMG 8563От 1 септември поетапно започват да пристигат новите 14 тролейбуса, които Стара Загора ще получи по изпълнението на проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт, финансиран по ОП Регионално развитие. С това приключва изпълнението му, съобщи днес зам.-кметът Йордан Николов. Срокът на проекта е удължен до 5 декември, а до края на месец юни ще приключи ремонтът на токоизправителните станции и телематиката на спирките. Това стана ясно по време на демонстрацията пред журналисти днес на специализирания автомобил, предназначен за ремонтни дейности по контактната мрежа на тролейбусния транспорт в Стара Загора. Стойността му е 480 000 лева без ДДС.

Една добре проведена обществена поръчка, което рядко се случва. Резултатът е модерен и хубав автомобил, специализиран за ремонт на въздушно-контактната мрежа, поясни Йордан Николов.

Автомобилът е произведен в чешката фирма СаЗ ООД. В Стара Загора е главният инженер на фирмата-производител, който с екипа си ще обучи персонала за работа с него. Той има пълна изолация, което позволява работа под напрежение в мрежата. Платформата има периметър на движение 360 градуса. Максималната височина на повдигане е 8 метра, двигателят е дизелов със стандарт Евро 6, обясни директорът на Тролейбусни превози Димитър Авджиев Това е вторият такъв автомобил в България, след столична община, съобщи ръководителят на проекта Мирослава Шопова. Автомобилът може да работи при ниски температури до -30°С. Разполага с работен плот, с шкафове за инструменти и резервни части. Има възможност за пълен контрол на работната платформа както от самата нея, така и от кабината на шофьора. Платформата е с вдигащ се преграден парапет, с височина 1 м. Стълбата за достъп до платформата е изолирана.

Девет фирми са участвали в процедурата за обществената поръчка за доставка на новите автобуси, съобщи още зам.-кметът Йордан Николов. До 5-ти юни спечелилите ще бъдат представени пред Управляващия орган, за да могат да бъдат отпуснати обещаните средства.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |