Събития Държавна опера-Стара Загора ще има две представления на 1 юни

Държавна опера-Стара Загора ще има две представления на 1 юни

Петък, 29 май 2015 г., 15:45
Размер на буквите
IMG 2083В Международния ден на детето – 1 юни – Държавна опера-Стара Загора ще има две представления пред най-младата си публика. Рано сутринта малките балеринки от Маргаритки заедно с колегите си от Балета на Операта ще гостуват в ЦДГ №11 Загоре в Стара Загора, където ще представят откъси от концерта-спектакъл Сън - едни от най-атрактивните си танци – Мухи, Африка, Росинка, Роботи и 4 танца от балета Лешникотрошачката.
Сън ще може да видите на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 18 юни от 18,30 ч. в специално благотворително издание за деца в неравностойно положение. Режисурата на спектакъла е на Радост Младенова-Арабаджиева. Тя е балетен педагог и хореограф. Репетитор на трупата на професионалния балет на Операта е Алида Бонева. Премиерата на концерта-спектакъл бе на 11 ноември 2014 г.

….Едно малко момиченце спи и сънува в своята стая, заобиколено от куклите си. Сънищата и оживяват в красиви танци и песни, разказани от малките, големи и още по-големи артисти на сцената. Момиченцето влиза в приказния свят на балета „Лешникотрошачката“, от който, в изпълнение на професионалната трупа на Операта, ще видите ирландски, испански, китайски, руски и ориенталски танц. Една приказна Фея събужда куклите на спящото момиченце и те танцуват също на сцената.

В Деня на детето 1 юни – в 10 часа в зелената площ на Античната улица започва Детско утро Музикални вълшебства в Операта с участието на Трио Реверанс – за всички деца от ЦДГ №10 Светлина или както вече я наричаме оперната детска градина. Водещ на утрото специално в това издание в специалния ден ще бъде Младен Станев – хормайстор на Държавна опера-Стара Загора.

Детските утра в Операта започнаха в съботната сутрин на 14 март в мизансценна зала и вече доста издания от тях се организираха както във фоайето на Операта, така и в гостувания в детски градини – ЦДГ№31 Слънце, ЦДГ №17 Знаме на мира и др. На 9 май в детското утро в Операта Мирена Митрева – солист-оркестрант в Операта, представи пред малчуганите различните видове ударни музикални инструменти.

През деня се провежда като открит урок по опера и балет Музикални вълшебства в Операта" и вече бе изнесен за децата от Частно училище Ян Бибиян, за втори класове на Шесто основно училище и др. Музикални вълшебства в Операта може да гостува на всяко училище и детска градина, както и да бъде изнесен за малки гости - във фоайето на Операта. Той е подходящ за всички любопитни малчугани в предучилищна и начална училищна възраст, които имат желание да научат повече за великата магия на изкуствата Опера и Балет.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |