Събития Онкодиспансерът в Стара Загора няма да се закрива

Онкодиспансерът в Стара Загора няма да се закрива

Петък, 29 май 2015 г., 15:13
Размер на буквите

dr MoskovКомплексният онкологичен център в Стара Загора няма да се слива с УМБАЛ Проф. Стоян Киркович, стана ясно днес след среща на здравния министър Петър Москов с ръководствата на двете лечебни заведения. Москов пристигна в Стара Загора след като персоналът на Онкодиспансера протестира срещу идеята за сливане с държавната болница, а вчера Общинският съвет на Стара Загора прие декларация за запазването му.

 Здравният министър обясни, че в предложените промени на Закона за здравето има три възможности – юридическо сливане, функционално обединение и консорциум. Целта е да се гарантира комплексно лечение за пациентите. Според него Националната здравно-осигурителна каса от следващата година ще плаща само на лечебни заведения, които могат да гарантират пълно комплесно лечение. Касата трябва да спре да финансира структури, а трябва да финансира лечение, категоричен бе Москов.

Според директора на диспансера д-р Петьо Чилингиров ръководството е получило уверение, че избирайки една от трите форми, ще удовлетвори изискванията на министерството и интереса на работещите. Той обяви, че са избрали втория вариант за функционално обединение, което означава, че ще работят съвместно с други структури, но всяка от тях си остава с юридическа самостотятелност.

Мминистър Москов разясни, че се работи по идеята с парите от здравните осигуровки да се плаща само за лечебната дейност на болниците, а стопанските разходи да бъдат поемани от собствениците на лечебните заведения. Най-напред обаче трябвало да се решат проблемите с големите задължения натрупани в някои от болниците.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |