Събития Успешно приключиха преговорите по регламента за създаване на Европейския фонд за стратегически инвестиции

Успешно приключиха преговорите по регламента за създаване на Европейския фонд за стратегически инвестиции

Четвъртък, 28 май 2015 г., 12:40
Размер на буквите

eu ekРано сутринта в четвъртък, след дълга нощ на преговори, Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха съгласие по регламента за създаване на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е в основата на Инвестиционния план за Европа. Това означава, че фондът ще започне работа до края на лятото. Европейската комисия, представена от заместник председателите Кристалина Георгиева и Юрки Катайнен,

в ролята си на честен посредник подпомогна за сближаването на позициите в преговорите между двата законодателни органа. По време на тристранната среща парламентът и Съветът постигнаха съгласие по ключовия въпрос за разпределението на бюджетни средства към гаранционния фонд на ЕФСИ, който е в сърцето на амбициозния план, обявен през януари 2015 г.

Заместник-председателят на ЕК по заетостта, икономическия растеж, инвестициите и конкурентоспособността Юрки Катайнен каза: Доволен съм, че успяхме да постигнем съгласие тази сутрин по регламента за Европейския фонд за стратегически инвестиции. Разчитаме на това парламентът и Съветът да приемат регламента през юни, така че да стартираме ЕСФИ през август. Най-важното е да започнем ефективно да подпомагаме заетостта, икономическия растеж, и инвестициите в Европа.

Заместник председателят на ЕК за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева заяви: Много съм щастлива и доволна, че след дълги часове на преговори постигнахме споразумение за Европейския фонд за стратегически инвестиции. Това е инвестиционен план, подкрепен от бюджета на ЕС, който ще подпомогне европейските граждани и бизнеси като допринесе за така нужните икономическия растеж и заетост. Нека да работим заедно, за да стартираме този план колкото се може по-бързо.

 

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |