Събития Стандард Профил България откри нов завод в Стара Загора

Стандард Профил България откри нов завод в Стара Загора

Четвъртък, 28 май 2015 г., 10:31
Размер на буквите
 
IMG 3760Днес в Стара Загора беше открит нов завод за автомобилни уплътнения на Стандард Профил България ЕАД. С тази своя инвестиция, международната компания за автомобилни уплътнения Стандард Профил Груп, световен лидер в производството на автомобилни уплътнения, със седалище в Истанбул, Турция, увеличи заводите си на 9. Три от заводите са в Турция, а останалите 6 са в Испания, Мароко, Китай, Южна Африка, Мексико и България. Новият завод в Стара Загора ще произвежда уплътнения за последния модел Опел Астра на General Motors.
Събитието беше много добре организирано, високо оценено и на него присъстваха впечатляващ брой ръководители на националната, регионална и местна власти, дипломатически представители, гости и партньори от страната и зад граница. Сред тях бяха:
 • Бойко Борисов, министър - председател на Република България,
 • Любен Петров, заместник - министър на икономиката,
 • Ивайло Московски, Министър на транспорта, инф. технологии и съобщенията,
 • Сюлейман Гьокче, посланик на Република Турция в България,
 • Алпер Акташ, генерален консул на Република Турция в България,
 • Мехмет Сазак, генерален търговски представител на Република Турция в България
 • Баръш Йеничери, търговски аташе, Пловдив
 • Йелчин Агемен, председател на Турско-българския бизнес съвет
 • Георги Ранов, областен управител на Стара Загора,
 • Живко Тодоров, кмет на Стара Загора,
 • Емил Христов, председател на Общински съвет Стара Загора.

Висшето ръководство на Стандард Профил Груп се представляваше от главния изпълнителен директор г-н Турхан Семизер и от още няколко високопоставени лица, а местното ръководство – от Петър Ангелов, директор на Стандард Профил България.

Старозагорския бизнес беше представен от Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора и голяма група бизнеспартньори.

На откриването присъстваха представители на международните партньори на компанията и много медии, включително група турски журналисти.

Старозагорска актриса Елаена Азалова, която води процедурата, първо предостави думата на домакинът на събитието Петър Ангелов да приветства гостите.

Главният изпълнителен директор на Стандард Профил Груп Турхан Семизер представи накратко международната компания и новата инвестиция. Той отбеляза, че първият завод в Стара Загора е първата инвестиция на групата в чужбина и изрази задоволство от успешното му развитие. Това е причината за изграждането на новия завод отново в Стара Загора. С инвестиция от 10,5 милиона евро, в тази производствена база, оборудвана с най-добрите технологии, е построен ултрамодерен завод на площ от 10 300 кв. метра, който ще удвои производствения капацитет на досегашното предприятие. Броят на служителите, който в момента е 1050, се планира да достигне 1500 човека до края на 2016 г. Турхан Семизер изрази гордостта от номинацията на Дженерал Мотърс, Стандард Профил Груп да произвежда уплътнения за техния най-успешен и продаваем проект Опел Астра. Той обясни, че всички процеси, свързани с проектиране, разработване и стартиране на производства се осъществяват в центровете на Стандард Профил Груп в Турция, България и Китай. Накрая изрази увереност, че откриването на новия завод в България ще увеличи предимствата и ще подобри конкурентноспособността на Стандард профил Груп в световен мащаб.

Приветствия и пожелания за успех поднесоха посланикът на Република Турция в България, министър–председателят, кметът на Стара Загора. Те дадоха висока оценка на мащабната инвестиция, особено в този кризисен за икономиката ни период и изразиха надежда, че ще бъде последвана от други подобни инвестиции.

Нетипично за България, но съответстващо на фирмената култура и традиция на Стандард Профил Груп, беше емоционално приветствие, поднесено от Христо Желязков, работник в Стандард Профил България.

Домакините получиха много поздравителни адреси и подаръци, с пожелания за успех на новата инвестиция.

Като символ на фирмената политика на предприятието за опазване на околната среда, здраве и безопасност при работа, Туран Семизер, Петър Ангелов и Христо Желязков засадиха кедър.

Лентата за откриването на новия завод беше прерязана от Бойко Борисов, Сюлейман Гьокче, Туран Семизер, Живко Тодоров и Христо Желязков. Церемонията беше съпроводена с изпълнение на Детски танцов ансамбъл „Тракийче” Стара Загора и по стара българска традиция за успех беше излято менче свода. След това гостите бяха посрещнати на входа на новия завод с хляб и сол и разделени на групи, спазвайки всички фирмени изисквания за безопасност, се запознаха с новите производствени мощности и с филм, представящ предприятията и производството на Стандард Профил Груп.

След обиколката, гостите имаха възможност да обменят впечатленията си и да установят нови контакти в приятна атмосфера, с професионално поднесена храна, за което се беше погрижила кетъринговата фирма Пламен Петров – П ООД.

На излизане всички гости получиха от домакините информационен носител с подробна информация за компанията и фирмени подаръци.

Партньор по организацията на събитието беше Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |