Събития Министър Лиляна Павлова ще участва в церемонията по откриването на участъкa Димитровград – Харманли от автомагистрала Марица

Министър Лиляна Павлова ще участва в церемонията по откриването на участъкa Димитровград – Харманли от автомагистрала Марица

Сряда, 27 май 2015 г., 14:20
Размер на буквите
Магистрали в БългарияМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в официалната церемония по откриването на лот 2 Димитровград – Харманли от автомагистрала Марица.Събитието ще се състои утре, 28 май, от 16.00 часа. Общата дължина на участъка е 34,22 км.Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма Транспорт 2007-2013 г.
Церемонията ще бъде на пътен възел Димитровград – най-големият пътен възел в Южна България. Пресичането на автомагистралата с международен път Е-85 (І-5) Димитровград – Хасково ще се осъществява безконфликтно на две нива. На 34-километровия участък има още два пътни възела – Симеоновград – за връзка с път III-503 Симеоновград – Харманли, и Тополовград – с път II-76 Тополовград - Харманли. Изградени са мост над р. Харманлийска, надлези, подлези и т. н.
Изпълнител на лот 2 е СДРУЖЕНИЕ МАРИЦА ХАЙУЕЙ. Стойността на договора за строително-монтажни работи е 146 564 400 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД РУТЕКС – ЕТЕ. Техният договор е за 799 200 лв. с ДДС. Авторският надзор е на Пътпроект ЕООД.
Автомагистрала Марица е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала Север-Юг. Тя ще свързва АМ Тракия при пътен възел Оризово с Капитан Андреево на българо-турската граница. АМ Марица е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП Капитан Андреево.
Проектът Изграждане на АМ Марица лот 1 и лот 2 се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП Транспорт 2007-2013 г. Със средства от оперативната програма се строят общо 65,62 км. До края на октомври т. г. ще завършат строително-монтажните работи на лот 1 Оризово – Димитровград от км 5+000 до км 36+400. Общата дължина на тази участък е 31,4 км.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |