Събития Австралийската Академия за бебета, деца и родители

Австралийската Академия за бебета, деца и родители

Сряда, 27 май 2015 г., 07:08
Размер на буквите

kindy rooНаучно обоснованата програма за ранно детско развитие кани на Ден на отворените врати на 30 май пред Универсалния магазин.
Австралийската прог8ама за ранно детско развитие KindyROO ще има свое представителство в Стара Загора, в детски център Мерлин в Универсалния магазин. На 30 май ще се проведе Ден на отворени врати, за да се запознаят жителите и гостите на гrад Стара Загора с предимствата на програмата. Стартът на центъра в града е в навечерието на Международния ден на детето 1 юни.

На 1 юни тази година ще се отбележи 1 година от стъпването на KindyROO в България.

За този кратък период са открити 14 центъра в 9 града на страната. В София, Варна и Пловдив има по няколко центъра. Програмата е базирана на най-новите научни открития в областта на педагогиката, психологията и неврологията. Заниманията целят да подпомогнат интеграцията на мозъка и тялото на бебето и детето и да гоподготвят да разгърне потенциала си за учене. Не случайно това е водещата програма за развитие на деца в Австралия, където философията на живот предполага постоянна двигателна активност.

Създадена през 1982 г. от Маргарет Сасе, програмата е разпространена в 13 страни и стотици хиляди деца по света днес посещават KindyROO центрове.

Класовете са сформирани по възрастов принцип, а всеки клас има название на австралийско животно - коала, кенгaру, опосум, уомбат и др. Чрез комбинация от игри, песни, упражнения и танци децата работят за овладяване на ключови умения, които ги подготвят за училище. В заниманията участват децата със свой родител, което позволява на родителите първи да оценят и поздравят децата си за техните достижения. Използва се оборудване, създадено съобразно методите и нуждите на програмата. Музиката е написана за КиндиРу и е записана на честота, подходяща за детския слух. Още от най-ранна възраст децата ще имат възможност да свикват с английския език. Програмата е подходяща за бебета (от 6 седмици) и деца до училищна възраст (5 години). За Деня на отворени врати представителите на KindyROO за Стара Загора са подготвили хепънинг пред Тропикана, подаръци и изненади за първите си гости. Весело камионче ще предлага сладолед Пако, а малчуганите, бъдещи KindyROO академици, ще могат да изпробват заедно със своите родители забавните игри и упражнения за интеграция на ума и тялото.

Първите 5 години са най-важни за развитие на мозъка. Точно затова е изключително важно родителите да изберат най‐добрата система за своето бебе. Вярвам, че родителят е първият учител на детето си, вярвам, че успешното развитие е резултат от упорита и целенасочена работа с детето веднага след раждането, затова аз избрах KindyROO, споделя Гергана Тодорова-Маркова, представител на програмата за Стара Загора. Заповядайте на откриването на Деня на отворените врати в КиндиРу ‐ Стара Загора на 30 май 2015 г. в 10:30 ч. пред Универсалния магазин, гр. Стара Загора!

За КиндиРу България
КиндиРу България е носител на правата върхa марката KindyROO за територията на страната. Програмата се предлага по места чрез мрежа от представители- предприемчиви българи, които имат желание и умения за работа с деца, готови да вложат труд и енергия, за да постигнат значителен финансов успех и емоционално удовлетворение.

Създателят на компанията Мая Василева е магистър по Българска филология от СУ Св. Климент Охридски и магистър по Бизнес администрация от университета Оксфорд Брукс, Великобритания. Кариерата й е свързана с мултинационални компании като Unilever, Allied Domecq, Castrol и Serco. Работила е в България, Великобритания, Австралия. Преди да се заеме с въвеждането на КиндиРу в България е отговаряла за Азиатско -тихоокеанския регион в глобален проект, свързан с управление на персонала.

За КиндиРу Стара Загора
Двигателят на КиндиРу Стара Загора Гергана Тодорова - Маркова е бакалавър по специална Педагогика и магистър по Социална работа и медиация. Вписана е в единния регистър на медиаторите през 2007г. Притежава степен доктор по специална педагогика от 2013 г. Има множество квалификации, обучения и тренинги по специална педагогика, социална работа с възрастни с увреждания и деца със специални образователни потребности, приложна поведенческа анализа, хипноза и хипнотерапия, психодрама и др. Обучавала се е в България, Великобритания, Италия и Испания. Работила е като логопед и специален педагог в частни и държавни центрове (МБАЛ Проф. д-­‐р Стоян Киркович, гр. Стара Загора, Дневен център за деца с психофизически нарушения); била е хонорован преподавател в Педагогическия факултет на Тракийския университет и в Медицинския колеж, гр. Хасково. Участвала е в изработването и изпълнението на национални и международни проекти и програми на български и европейски неправителствени организации. През 2010 г. е CEO на Фондация I can too, гр. София.

От 2004 г. към момента е главен асистент в Медицинския факултет на Тракийския Университет, гр. Стара Загора. От 2012 г. работи като логопед в DIA Център за психологическо консултиране и групови тренинги, гр. София. Гергана Тодорова - Маркова е автор на няколко международни и национални научни публикации в сферата на логопедията, специалната педагогика и социалната работа. Въвежда австралийската програма за ранно детско развитие КиндиРу в Стара Загора, защото вярва, че първите години от живота на детето са най-важни за неговото развитие. От раждането до 5-годишна възраст, когато мозъкът се развива най-сериозно и расте най-интензивно, работата с детето има огромно значение за цялостното развитие.

За контакти:
Гергана Тодорова‐Маркова ‐ M: 0888213535 ‐ E: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

За допълнителна информация:
Анелия Бъклова ‐ АКТА Консултантс ‐ M:+359 888 42 70 69 ­‐Е: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |