Събития Пивоварната „Загорка” обяви конкурс за пестене на енергия и вода

Пивоварната „Загорка” обяви конкурс за пестене на енергия и вода

Вторник, 26 май 2015 г., 17:30
Размер на буквите
зелен фонд
За пета поредна година днес стартира дарителската програма „Загорка Зелен Фонд" на старозагорската пивоварна. Тази година инициативата се провежда под формата на публичен конкурс, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона.Основният фокус на тазгодишното издание на „Загорка Зелен фонд" е насърчаване на новаторските проекти, свързани с намаляване на парниковите емисии или разхода на вода в населените места. Нов партньор в  дарителската програма е природозащитната организация WWF.

„Загорка зелен фонд” е национален конкурс за генериране на зелени устойчиви идеи в населени места, който се провежда от 2011 г. и е част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията „Създаваме по-добър свят”.  Двете основни категории, в които ще се състезават проектите т.г. са: пестене на енергия и пестене на вода. В конкурса могат да участва както организации, така и физически лица. За пръв път т. г. се допуска участие с повече от един проект

До края на август на сайта на компанията www.zagorkacompany.bg всеки ще може да сподели своята зелена идея, като попълни уеб форма, с която може да изпрати файл с описание на своя проект. Най-добрите предложения ще бъдат оценени от жури, а победителите ще станат известни през втората половина на септември.

Победителят в конкурса ще спечели 10 000 лева, като „Загорка" ще реализира със собствени средства проекта в реална среда.

В последната фаза на „Загорка Зелен Фонд", чрез онлайн гласуване, публиката ще избере населеното място в Старозагорско, където да бъде реализиран проектът-победител.

„Винаги сме казвали, че в гените на „Загорка” е зеленото ДНК. От една страна се грижим за намаляване отпечатъка от бизнеса ни като непрекъснато инвестираме в производството и логистиката, а от друга искаме да заразяваме все повече съмишленици със „зелената идея”. Вярвам, че с новото издание на „Загорка Зелен фонд” ще продължим да изпълняваме нашата мисия в това да бъдем водещ зелен и отговорен пивовар”, каза изпълнителният директор на пивоварната Николай Младенов.

"Съвместните усилия на природозащитните организации и бизнеса, на образователните иституции и бизнеса и не на последно място на местната власт, държавата и бизнеса, с цел подобряване на културата на съжителство с природата и отговорно поведение към заобикалящата ни среда, са единственият ефективен начин за постигане на дългосрочни и устойчиви резултати", сподели Нина Владимирова, межиджър корпоративни връзки.

Николай Младенов съобщи още, че в края на юни ще започне реализацията на проекта за изграждане на Пасивна екокласна стая, който спечели конкурса м.г. Тя ще бъде построена в двора на основно училище „Чудомир” в Казанлък. Очаква се откриването й да стане в началото на септември.

Загорка 1

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |