Събития Старозагорското младежко IT сдружение Заралаб организира Работилница по Роботика

Старозагорското младежко IT сдружение Заралаб организира Работилница по Роботика

Вторник, 26 май 2015 г., 12:11
Размер на буквите

zaralab logoНовосформираното старозагорско младежко IT сдружение хакерспейс ЗАРАЛАБ, организира Работилница по Роботика. Уникалното събитие ще се проведе на 30.05.2015 г. от 10 до 18 ч, в сградата на Регионален Исторически Музей – Стара Загора, шести етаж. Входът е свободен. Партньори на проявата са приятели от великотърновския хакерспейс Невен Боянов и Орлин Димитров, които ще представят интерактивна демонстрация на основите на роботиката.

Работещи модели на роботизирана ръка, мобилни роботи и технологии, свързани с компютърното зрение са само част от нещата, които ще бъдат показани на зрителите. Всеки от гостите – възрастен или  дете, ще има възможност да създаде свой контролер за роботизирано управление с материали, предоставени от организаторите. Ще бъдат демонстрирани и възможностите за програмиране на микроконтролери и управлението им.

За лекторите:

Орлин Димитров, студент в магистърска програма по автоматика в ТУ-Габрово, инж. по автоматика, програмист, прави летни училища по роботика в цяла България.

Невен Боянов - програмист, изобретател, предприемач. Стартирал дузина успешни бизнеси в България и в чужбина. Понастоящем – собственик на международна ИТ фирма със седалище във Велико Търново, активист от „Клуба на програмистите във Велико Търново“, лектор обикалящ страната с приятели, помагайки на ентусиастите да стартират следващия си невероятен и успешен проект.

Лекцията, демонстрацията и уъркшопа са насочени към всеки с интерес към техниката и роботиката. Не са нужни предварителни знания и подготовка – всичко необходимо са ентусиазъм и любопитство. Ние обещаваме да е интересно и на малки и на големи.

Малко повече за организаторите:

Хакерспейс Заралаб (Hackerspace Zarala) е проект, подготвян повече от година, споделен от хора с обща визия за бързо, ефективно и качествено подобрение на локалната бизнес, социална и демографска среда. Започнал от идеята за обучителен център за високо-квалифицирани кадри и общност за обменяне на знания и информация, проектът е в етап, в който вече адресира набор от многобройни, но точни, идентифицирани цели по пътя към глобалната мисия на (новосъздадената) организация с нестопанска цел ”Заралаб” - Стара Загора като технологичен, иновативен и културен център.

Търговско-промишлена палата и Регионален академичен център Стара Загора подкрепят амбициозната програма на младите ИТ-специалисти  да възстановят и да издигнат на по-високо ниво старата слава на нашия град в компютърните технологии и роботиката и ще ги подкрепят с всички свои ресурси. Очакваме подкрепа и от други фирми и институции.

За контакти:

Петко Петков, Председател на Заралаб,

e-mail: info Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |