Събития Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал

Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал

Сряда, 20 май 2015 г., 10:27
Размер на буквите
BIWC 2015Рекорден брой посетители се очакват на тазгодишния винен фестивал, който ще се проведе на 30 и 31 май в градината на Гранд хотел София. Любителите на дионисиевата напитка ще имат възможността да дегустират над 600 вина, произведени от 60 изби на Балканите. Голяма част от изложените вина ще участват в четвъртото издание на Балканския международен винен конкурс 2015 ( 28 и 29 май ),
като право на участие имат изби от Балканския полуостров, Централна и Източна Европа, Черноморския регион, както и винарски изби от други региони. Тази година отново вината ще бъдат оценявани от 13 световнизвестни имена във винения бранш, като за първи път в екипа на журито ще влезе Джулия Хардинг MW, „дясна ръка“ на Джансис Робинсън MW, сериозно име във винения бранш.  

Тя ще дегустира и вината, които участват във Фестивала на BIWC, като обширна статия за Балканските вина ще бъде публикувана във втората по популярност винена медия в света с над 1 милион посещения дневно  www.jancisrobinson.com

Балканския международен винен конкурс е един от малкото конкурси в Европа, които следват стандартите, методите на дегустация и точкуване на австралийски модел на оценяване – една прецизна и модерна система за оценка. Гала-вечерята по награждаването ще се състои на 30 май и тогава ще стане известнен носителят на Гранд трофея на престижния балкански конкурс. Освен Гранд трофей, ще бъдат връчени следните награди: Трофей за най-добро бяло, червено вино, розе, шампанизирано и десертно вино. Ще бъдат врачени и златни, сребърни и бронзови медали на вината, които успеят да влязат в класацията.

По време на фестивала ще бъдат проведени лекции и майсторски класове на винена тема, свързани с етикетиране на вина, винен туризъм, сравнителни дегустации на вина от Франция, Турция, като огромен интерес ще предизвика дегустацията на грузински вина от Кавказ, правени по древна технология «квеври».

Фестивалът ще бъде посетен от представители на всички посолства в България, винени търговци и  журналисти, експерти, сомелиери, любители на виното, винения туризъм и вкусната храна. Четвъртото издание на Балканския винен фестивал ще бъде съпътствано и от още един интересен формат – “BALKAN FLAVORS”, изложение за Кулинарни Туристически Атракции, което ще допринесе популяризирането на локалното кулинарно богатство и традиции, биологичното разнообразие, баланса между човека и природата, селското стопанство и културата на храненето, както и най-актуалните тенденции в туристическото търсене.

Допълнителна информация

Конкурсната част  на BIWC 2015  ще се проведе  на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати  в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти,  е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината  на Гранд Хотел София.

Балканският винен форум ще бъде домакин на  първото по рода си туристическо изложение “BALKAN FLAVORS”, посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на “BALKAN FLAVORS” е да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията;  да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.


За повече инфомация : Весела Шишманова, Мениджър комуникации BIWC 2015,

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , тел. 0888 563656

инж. Галина Нифору, Wine MBA,  Директор BIWC

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |