Събития Стара Загора е домакин на XX-ти пленер по живопис Дружба 2015

Стара Загора е домакин на XX-ти пленер по живопис Дружба 2015

Четвъртък, 14 май 2015 г., 14:03
Размер на буквите

Художествена галерия Стара ЗагораОт 8 до 17 юни Стара Загора ще бъде домакин на 20-то издание на традиционния Пленер по живопис Дружба 2015. Организатор на проявата е представителството на Съюза на българските художници в града, с подкрепата на Община Стара Загора. За участие са поканени художниците проф. Иван Бочев от Велико Търново, Йордан Петров от Бургас, Анелия Райкова от София, Петър Димов от Шумен, Катя Христова от Казанлък, Кольо Костов от Ямбол.

Домакините ще бъдат представени от Гергана Вълкова и Делян Бакалски. Изложбата с творбите на пленеристите ще бъде открита на 17 юни от 18.00ч. в Художествена галерия Байер.

Пресконференцията за представяне на участниците ще се състои на 9 юни от 10.00 ч. в изложбена зала Байер.

Участници в Пленер по живопис 2015

  • Проф. Иван Бочев – Велико Търново.

Завършил е специалност Графика при проф. Мотко Бумов във ВТУ Св. Св. Кирил и Методий. Има 15 самостоятелни изложби. Участва в международни, национални изложби и биеналета на графиката. Има редица награди за графика – от биеналето във Варна/2013г./, от Поглед през вековете – В. Търново/1999 г./ и редица други. Член на СБХ /Съюз на българските художници/. Бил е декан на факултета по изобразително изкуство – гр. Велико Търново.

  • Йордан Петров – гр. Бургас.

Завършил е живопис при доц. Янаки Манасиев във ВТУ Св. Св. Кирил и Методий. Участва в редица национални изложби и биеналета – Приятели на морето гр. Бургас, градовете Габрово, Шумен и др. Носител на наградата за изкуство на гр. Бургас за 2014 г.

  • Петър Димов – гр. Шумен

Завършил е Университет по изкуствата – Москва. Работи в областта на живопистта и рисунката. Участва в редица общи и колективни изложби /Трето балканско квадринале Митове и легенди на моя народ – Стара Загора 2012 /и др.Член на СБХ.

  • Анелия Райкова – гр. София

Завършила е Националната художествена академия. Работи в областта на живопистта. Член на СБХ. Участва в редица общи и колективни изложби /Приятели на морето – 2010, 2012, 2014/. Има няколко самостоятелни изложби.

  • Кольо Костов – гр. Ямбол

Работи в областта на живопистта, участник в множество форуми на изобразителното изкуство, между които – Приятели на морето 2012, 2014 г. и др.

  • Гергана Вълкова – гр. Стара Загора

Работи в областта на живопистта и батика. Има няколко самостоятелни и групови участия в изложби. Преподавател по изобразително изкуство.

  • Деян Бакалски – гр. Стара Загора

Най-младият участник в пленера. Работи в областта на живопистта и компютърните технлогии. Уредил е самостоятелна изложба с компютърни варианти на рисуването/2014 г./ Участва в изложбите на старозагорските художници.

  • Катя Христова – гр. Казанлък

Работи в Художествена галерия – Казанлък. Участва в третото издание на Митове и легенди на моя народ. Има участия в общи изложби, организирани от СБХ.

 

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |