Събития Актьорът Веселин Плачков ще бъде водещ на Златната липа 2015

Актьорът Веселин Плачков ще бъде водещ на Златната липа 2015

Четвъртък, 14 май 2015 г., 09:10
Размер на буквите

Веселин ПлачковВ духа на традицията е всяка година водещи на фестивала да бъдат различни, талантливи български актьори. Тази година мястото ще заеме изпълнителят на главната роля във филма Дяконъ Левский, Веселин Плачков. Той ще бъде водещ на официалните церемонии по откриването и награждаването на победителите на тазгодишното издание на филмовия фестивал Златната липа (3 май – 3 юни) в Стара Загора.

Макар че е родом от Плевен, Веселин Плачков пази много топли чувства към Стара Загора, тъй като е член на основаната в Града на липите прабългарска школа Бага-Тур, където се учи на физическа издръжливост, езда и стрелба с лък. Всички тези умения са му помогнали много при заснемането на екшън сцените в Дяконъ Левский.

За синеокия актьор ролята на Апостола на свободата във филма на Максим Генчев е първа на големия екран. И ако филмът предизвика противоречиви мнения, отзивите за играта на Плачков са повече от добри. Веселин Плачков е приет в НАТФИЗ през 1999г. в класа на проф. Димитрина Гюрова, а четири години по-късно започва да играе в Драматично-кукления театър Иван Радоев в Плевен. Актьорът ще се включи и в някои от съпътстващите събития по време на фестивала, заедно с други именити свои колеги като Марта Вачкова, Стефания Колева, Деси Моралес, Ирмена Чичикова, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Симеон Лютаков, Димо Алексиев и много други.

Старт на събитията по откриването на Златната липа 2015 ще бъде даден в 17:30 часа на 30 май (събота) с мажоретно шествие по централната пешеходна зона до сградата на Държавна опера. Входът за залата на операта ще бъде напълно свободен за всички старозагорци и гости на града, които искат да изпитат на живо емоцията около откриването на фестивала и да видят своите любими актьори.

Информация за филмите и програмата на фестивала ще откриете на http://thegoldenlinden.com/

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |