Събития Среща с борда на директорите на Смесения бизнес съвет България -Турция

Среща с борда на директорите на Смесения бизнес съвет България -Турция

Четвъртък, 14 май 2015 г., 08:15
Размер на буквите

bg tr ikonomicheski savetПредседателят на Българо-турския икономически съвет към БТПП Цветан Симеонов се срещна с колегата си Ялчън Егемен, председател на Турско-българския икономически съвет към Борда за външноикономически отношения на Турция /DEIK./ Участие в срещата взеха председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, търговският съветник към посолството на Турция у нас  Емрах Сазак и представители на борда на директорите на Турско-българския икономически съвет.

По време на работната среща бяха обсъдени актуалното икономическо състояние на България и Турция, двустранните отношения и възможностите за развитие на съществуващия потенциал. Отчетена бе необходимостта от по-добра работа на администрацията, участие в повече съвместни проекти и промотиране на стимулите за чуждестранни инвеститори. Участниците в срещата дискутираха и съществуващите проблеми пред бизнеса от двете страни, включително визовия режим и необходимостта от създаването на съвместен граничен контрол.

През 2015 година се навършват 20 години от създаването на Смесения съвет България – Турция. В резултат на подписаното Споразумение за сътрудничество от 1995 г. между БТПП и DEIK, председателите на смесените съвети от двете страни подписаха по време на срещата Протокол, изразяващ съгласието на двете организации да промотират икономическата среда в България и Турция, да информират властите за настъпили проблеми и пречки за осъществяване на бизнес, да подпомагат малките и средни предприятия за намиране на партньори в съответната страна.

 

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |