Събития НАП извади на светло продажби на плодове и зеленчуци в южна България

НАП извади на светло продажби на плодове и зеленчуци в южна България

Сряда, 13 май 2015 г., 14:27
Размер на буквите
pazarДрастично увеличение на регистрираните приходи от продажби на плодове и зеленчуци по време на майските празници отчита НАП след предприетите контролни действия от Агенцията в Южна България. Обявените на светло обороти са в пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, показва анализ на дирекцията в Пловдив от дистанционната връзка на касовите апарати на търговците в бранша с единната електронна система на НАП.

Например в обект, който преди година по празниците е отчел 20 лв. приходи, сега са регистрирани 170 лв. от продажби.

Двадесет и един са проверените магазини и пазарски маси в Стара Загора и Казанлък. На 12 (дванадесет) търговеца са съставени актове за констатирани нарушения. В 10 (десет) от посетените обекти, инспекторите не са получили касова бележка след закупуване на плодове и зеленчуци, а в други два след рутинна проверка е имало несъответствие меджу касовата наличност и оборота маркиран на фискалното устройство.
Припомняме, че проверките започнаха като наблюдения и превенция срещу укриването на приходи през изминалите майски празници 1-ви май и Гергьовден и обхванаха търговци в областите от Южна България. Контролните действия се проведоха в градовете: Пловдив, Първомай, Велинград, Стара Загора, Казанлък, Хасково, Свиленград, Кърджали. Инспекторите следиха основно за издаването на касови бележки и за спазването на осигурителното законодателство.
Продължава и наблюдението над повечето търговски обекти през системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП. Отклонения и необосновани спадове в отчитаните обороти ще бъде повод за посещение на място от данъчните, предупреждават от Агенцията.
До 2 000 лева стига глобата за неиздаване на касови бележки, обръща внимание НАП Пловдив. До 10 000 лева пък е размерът на санкцията за търговец, който няма фискално устройство.
Сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство могат да се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор. Сигналите не трябва да са анонимни, а НАП гарантира конфиденциалността на подателите им.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |