Събития Първо отбелязване на 120-годишнината от създаването на търговските палати в България в град Търговище

Първо отбелязване на 120-годишнината от създаването на търговските палати в България в град Търговище

Сряда, 13 май 2015 г., 07:52
Размер на буквите
tpp logoВ Търговище на тържествена сесия за първи път бе отбелязана 120-годишнината от създаването на търговско-промишлените палати в България. В рамките на събитието, което се проведе на 11 май, изказвания бяха направени от председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателя на Търговско-промишлената палата - Търговище Оля Иванова, кмета на града д-р Красимир Мирев и заместник-областния управител Стефан Иванов.

Цветан Симеонов акцентира върху историческото развитие на системата на търговско-промишлените палати в България, която е създадена и функционира в рамките на една система от палати в цял свят. Основни цели са всеобхватното и качествено обслужване на бизнеса. БТПП също съобразява своята дейност със съществуващите световни стандарти. Като примери в тази насока бяха посочени изграденият и функциониращ към Палатата електронен арбитраж и мобилните приложения - БТПП и БГ БАРКОД.

Оля Иванова представи данни за дейността и развитието на регионалната палата, като посочи ползите за местния бизнес. Този акцент залегна и в изказването д-р Красимир Мирев, който представи концепцията на общината за насърчаване на частните инвестиции на територията на града.

Ръководството на БТПП и председатели на регионални палати участваха и в откриването на 238-ия традиционен пролетен панаир Изложение Търговище 2015.

В Търговище бе проведено заседание на Съвета на председателите от Единната система на българските търговско-промишлени палати (камари), на което бяха обсъдени организационни въпроси във връзка с честването на 120-годишнината от създаването на търговски палати в България. Дискутирани бяха възможности за сътрудничество с БАН при изграждането и функционирането на регионални центрове на Академията, както и участието на ТПП в заседания на Съветите за тристранно сътрудничество на регионално равнище.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |