Събития КНСБ иска 50% от работещите да са с колективни трудови договори

КНСБ иска 50% от работещите да са с колективни трудови договори

Сряда, 13 май 2015 г., 07:40
Размер на буквите
Пламен ДимитровВ момента в цялата страна има действащи 1480 колективни трудови договори (КТД) в предприятия, учреждения и болници и училища, което осигурява покритие за около 30% от всички работещи в България. В региона покритието е доста по-голямо от това за страната. Нашата идея обаче е да стигнем 50% , заяви в Стара Загора президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той участва в тържественото честване на 25 - годишнината от създаването на синдиката, и на Регионалния съвет в Стара Загора.  

Синдикалистът съобщи още, че е информирал министър-председателя, че ще доведат в София, всички, които с право протестират за несправедливия начин на разпределение на тежестите за оптимизация на разходите.

Със сигурност Селскостопанска академия е едно от звената, които е заложено да пострада най-силно от съкращенията на разходите и заплатии в бюджета за настоящата година. Вярно е, че всички сме недоволни от администрацията като цяло, обществото е настроено да търси подобни съкращения. Но когато говорим за администрация, не мисля, че работещите в подобни звена трябва да бъдат отнасяни към нея. Около 370-380 души ще загубят своите работни места в цялата селскостопанска академия, каза още Димитров. В същото време в Министерство на земеделието, в шапката му, няма да съкращения.

Между 15 и 17% ще са съкращенията е и в Агенцията за безопасност на храните, и някои други зена. Ние сме заявили своето несъгласие и от два месеца водим преговори и се опитваме да убедим министър Танева и министър Рашидов, тъй като подобни действия има и в културата, но досега без успех, каза още Димитров.

По думите му, действията на генералният директор на Българското национално радио са необмислени. От КНСБ са се опитали да го убедят, че има друг начин и трябва да чуе хората. Ние стоим зад нашите синдикални членове и сме готови да ги подкрепим в преговори с него, категоричен бе Пламен Димитров. 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |