Събития Заседание на Областния съвет за развитие

Заседание на Областния съвет за развитие

Вторник, 12 май 2015 г., 14:01
Размер на буквите

Областен съвет за развитиеВ Областна администрация се състоя заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. На него присъстваха зам. областният управител Мариана Кръстева, Мариела Червенякова, представител на МРРБ за Югоизточен район, кметове на общини, представители на общински съвети, на синдикатите, на работодателски организации.

В първа точка от дневния ред участниците в съвета приеха предложения на проекти от общините във връзка с инвестиционна програма на МРРБ

в подкрепа на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, полупланински и планински слабо развити райони. 11-те общини в Старозагорска област са изготвили общо 85 проекта. Повечето от тях са за възстановяване на градската среда, благоустрояване, ВиК и друга инфраструктура.

По втора точка старши експерт Венета Хаджийска представи резултатите от годишен доклад за реализация на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в периода 2011-2016 г. Данните от него показват, че в последната година броят на потребителите на социални услуги в областта се е увеличил със 7.5%. С около 2% се е увеличил капацитетът на предоставяните социални услуги. Децата, настанени в специализирани институции, са намалели с 16%. Констатира се и слабо увеличение на приемните семейства. Все още се наблюдава изоставане по отношение на социалните услуги за възрастни хора и за инвалиди.

В края на заседанието г-жа Кръстева отправи към кметовете на общини призив за подкрепа на старозагорската Държавна опера. Тя апелира общините да отпускат безплатно собствен транспорт за превоз на деца и ученици до областния град за представления на Операта.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |