Събития Обществен борд ще помага на Старозагорската опера

Обществен борд ще помага на Старозагорската опера

Понеделник, 11 май 2015 г., 15:33
Размер на буквите
Огнян ДрагановДа се създаде обществен борд на Старозагорската опера, в който на доброволни начала да влязат изявени творчески личности и представители на Общината и на Областна администрация предлага новият директор Огнян Драганов. Това стана ясно на срещата му днес с областният управител инж. Георги Ранов и зам.- областният управител Мариана Кръстева. Новият директор представи своите идеи за реформи в оглавената наскоро от него културна институция, която в момента е в тежко финансово състояние.
Според Драганов, Старозагорската опера може да изнася представления и в събота, когато повече хора биха имали възможност да ги посетят. Привличане на млади хора и ученици от цялата област на постановки на Операта чрез осигуряване на безплатен транспорт до Стара Загора и обратно е друга от идеите за популяризиране на оперното изкуство. Новият директор е на мнение, че Операта трябва да стане част от голямото европейско семейство като пълноправен член на организацията Опера Европа. Така нашите артисти ще могат да обменят идеи и да поддържат по-задълбочени контакти с колегите си от цяла Европа. Друга идея на новия директор е да открие авангардна оперна сцена в Кукления театър, а куклените актьори да гостуват със свои постановки на голямата сцена на Операта.

Областният управител се ангажира със съдействие и подкрепа от страна на Областна администрация във всички инициативи, които могат да бъдат подпомогнати. Той ще проведе в близко време среща с тримата директори на най-големите културни институции в областта – Операта, Кукления театър и Драматичния театър, за да обсъдят заедно възможностите за съвместна работа. Той ще проведе разговори и с кметовете на общини за осигуряване на безплатен общински транспорт за деца и ученици при посещения на представления.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |